VOAB 1 - Hoeven 1 op zondag 17 maart 2019 eindigde in 2 - 1. Pieter van der Heijden scoorde na een half uur spelen de 1 - 0. Na de rust benutte Joran Beerens een strafschop in de 60e minuut. Stijn van Laarhoven was in de 16 neergehaald.
Hoeven maakte in de 70e minuut 2 – 1.

Het was een matige wedstrijd, waarin VOAB, na de aansluitingstreffer door Robert Frerichs, het nog knap moeilijk had met de stormvloed van aanvallen van Hoeven, dat de wind de rug had.

In het eerste kwartier was VOAB sterk in de weer en waren er kansen voor Stijn, Mustapha, Joran en Job. De bal wilde er niet in. Er werden veel bijna kansen gecreëerd.

De cornerverhouding zegt ook iets over de aanvalskracht van VOAB. De thuisploeg nam er 9 en de bezoekers uit Hoeven welgeteld 2.

Zoals gezegd veel hele en bijna kansen. Zo al in de 4e minuut van de wedstrijd toen Maarten vanaf rechts scherp voorzette. Joran miste die kans met een teenlengte. Één minuut later schiet Mustapha richting Stijn, die bijna raak schoot. In de 7e minuut schiet Job, in vrije schietpositie vanaf de 16 net over het doel van Hoeven. Ook Stijn schoot in de 10e minuut over het doel. In de 14e minuut zette Joran aan voor een vrije trap, die door de verdediging van de bezoekers tot corner werd verwerkt.

VOAB had één kwartier op het doel van Hoeven gebeukt maar kreeg er niet een in.
In de 17e minuut was er een eerste doelpoging van de voet van Erwin Roks. Behoudens een eerste hoekschop konden de Hoevenaren geen potten breken. VOAB zette opnieuw aan en Stijn was twee keer dichtbij een openingstreffer. Ook Mustapha deed een verwoede poging maar de keeper pakte zijn inzet.

Bij de volgende aanval was Pieter van der Heijden de man die na een afgeketste bal het leer op zijn schoen kreeg en de 1 – 0 binnenschoot.
In het restant van de eerste helft had Hoeven niks in te brengen en mocht de ploeg blij zijn met de mislukte doelpogingen van Joran (voorzet Maarten), Maarten (voorzet Joran) en van Mustapha.
In de tweede helft had Hoeven wind mee en die begeleidde de lange ballen die richting het doel van VOAB werden gepompt. In de 52e was er een echte kans voor Hoeven, die net naast ging. In de 60e minuut miste Stephen Moss na een hoge vrije trap voor doel.
Twee minuten later ging de bal op de stip omdat Stijn in de 16 werd neergehaald. Joran voltrok het vonnis (2 – 0).

VOAB raakte hierna om een of andere reden het spoor bijster. Het voetbalpeil daalde enkele graden en dat gaf Hoeven kansen. In de 70e minuut was het raak voor Robert Frerichs, die de aansluitingstreffer binnenschoot (2 – 1). De bezoekers uit Hoeven gingen op jacht naar de gelijkmaker maar VOAB bleef wonderwel overeind. Het had zelfs 3 – 1 kunnen zijn, maar Stijn zag zijn schot op de kruising stranden.
De eerste helft speelde VOAB goed maar de tweede helft was bar slecht. Niettemin bleven de drie punten in Goirle.

Zondag wacht de derby uit tegen Sarto.

 Op de foto zien we de Pupillen JO10-6 na de gewonnen wedstrijd samen met de grote mannen.