25-04
VOAB 1 - TSC 1 eindigt in 0 - 2. VOAB miste de kansen, TSC niet
Terug naar overzicht
VOAB doet aangifte van vernielingen
04-08-2022
Vereniging
VOAB doet aangifte van vernielingen

De frustratie groeit: voor de vijfde keer dit jaar doet Goirlese voetbalclub VOAB aangifte van vernielingen

Bron: Brabants Dagblad

Bart Gotink 04-08-22

GOIRLE - Vernielde led-borden, vernielingen aan het clubhuis, vuurwerkschade op het kunstgras en nu zijn de netten in het doel weer doorgesneden. Een gefrustreerde voorzitter heeft voor de vijfde keer dit jaar aangifte gedaan van vernielingen en vandalisme bij VOAB.

Vandalisme en rotzooi van hangjongeren is al langer een probleem op Sportpark Van den Wildenberg. Zo is al eerder door de clubs geklaagd over jongeren op scooters die over de kunstgrasvelden reden of over de sproeiers bij de tennisclub die ’s nachts werden aangezet. ,,En nu is het weer raak bij ons”, stelt voorzitter van voetbalclub VOAB Arnoud Strijbis. Hij is gefrustreerd dat actie van bijvoorbeeld de politie of de gemeente uitblijft.

 "Ik snap best dat wij ook een verantwoordelijkheid hebben, maar we kunnen niet 24 uur per dag een vrijwilliger op het terrein zetten”, stelt hij. Buiten het vandalisme zijn er ook problemen met de rotzooi. "Het is soms net een vuilnisbelt. Flesjes, blikjes, hondenpoep: het ligt overal op de velden en tribunes als wij ’s morgens aankomen.”

Overal vinkjes bij ‘geen onderzoek’
Sinds een laatste overleg met de toenmalige wethouder en burgemeester Mark van Stappershoef doet Strijbis altijd aangifte en melding bij de gemeente. ,,Dus heb ik nu, na het vernielen van de netten, voor de vijfde keer aangifte gedaan dit jaar. Daarbij heb ik ook even geïnformeerd naar de andere aangiftes, maar dan zie je overal vinkjes bij ‘geen onderzoek’ staan. Pak het nou eens echt serieus aan, met zijn allen, denk ik dan.”
Laatst was ik op een ander sportpark dat ’s nachts wel op slot ging, op één veld na. Dat scheelt al een hoop

Strijbis denkt daarbij onder meer aan camerabewaking om daders te vinden, en een aantal fysieke maatregelen op het sportpark. ,,Ik snap dat de gemeente ook openbare sportvelden wil, maar laatst was ik op een ander sportpark dat ’s nachts wel op slot ging, op één veld na. Dat scheelt al een hoop.” Ook stelt Strijbis nog steeds te wachten op maatregelen die het moeilijk maken om met scooters het terrein op te komen. Camerabewaking is volgens de voorzitter afgewezen om privacyredenen. ,,Zo blijft dit problematisch.”