Terug naar overzicht
Positief sportklimaat
27-08-2022
Vereniging
Positief sportklimaat

Positief sportklimaat

Positief sportklimaat en jeugdvoetbalbegeleiding SV VOAB

Beste mensen,

De vakantie komt weer op zijn einde en het voetbalseizoen gaat weer beginnen. Dit seizoen hebben we bij VOAB een record aantal van 72 jeugdteams, 14 seniorenteams en walking football!

Om ervoor te zorgen dat kinderen gemotiveerd blijven om voldoende te sporten en bewegen vinden we het bij VOAB van groot belang om een positief sportklimaat te creëren waarin plezier, ontwikkeling en sociale veiligheid centraal staan. Het is een van de speerpunten van het beleid van VOAB. Voetballers (kinderen) presteren het beste als ze plezier en zelfvertrouwen hebben en zich veilig voelen. Positief coachen geeft aan hoe je dat kunt bereiken. Door niet te willen winnen ten koste van alles, maar oog te hebben voor de groei van je spelers op sportief en op persoonlijk vlak, zodat spelers zich positief ontwikkelen en dus uiteindelijk beter gaan presteren. Het gaat hierbij om een sportklimaat waarin het kind centraal staat.Daarvoor zijn jeugdtrainers en -leiders maar ook ouders heel belangrijk. Zij zijn de “sleutel” in de ontwikkeling van de spelers.

VOAB is in het kader van het thema positief sportklimaat en -begeleiding de samenwerking aangegaan met P&M Jeugdvoetbalbegeleiding, een organisatie die veel ervaring heeft op dit gebied, ook bij andere verenigingen. 

Daartoe worden als start twee sessies gehouden voor de trainers/coaches en één sessie voor de ouders. Hieronder vind je een overzicht van de sessies;

Trainers/coaches

Sessie 1

Workshop positief coachen;

Vrijdag 9 september; Aanvang 19 uur in het clubhuis

Sessie 2

Praktijk workshop / clinic positief coachen;

Vrijdag 30 september; Aanvang 19 uur in het clubhuis.

Ouders / verzorgers

Workshop positief coachen;

Dinsdag 13 september; Aanvang 20 uur in het clubhuis.

De trainers/coaches en ouders zullen ook nog een persoonlijke uitnodiging krijgen.

We rekenen op jullie komst.

Sportieve groeten,

Namens het VOAB bestuur,

Emiel van Broekhoven

Afdeling Voetbal VOAB