Terug naar overzicht
Met plezier weer het veld op!
07-09-2022
Vereniging
Met plezier weer het veld op!

Met plezier weer het veld op!

Het nieuwe voetbal seizoen begint weer

De zomervakantie is voorbij; laat de bal maar rollen. De VOAB Wilkin Sport Voetbaldagen 2022 zitten er alweer op en de meeste elftallen hebben de eerste trainingen (en soms ook wedstrijden) erop zitten. We zijn klaar voor het nieuwe seizoen met een recordaantal teams. Een record, geweldig; dat geeft aan dat VOAB groeit en bloeit! En dat bepaalt ook onze uitdagingen voor de komende tijd.

Een groter VOAB vraagt om meer vrijwilligers. En er zijn nog wel wat plekken waar we echt mensen nodig hebben. Zo zoeken we nog een coördinator voor de mini’s, iemand die de nieuwste jongste leden en hun ouders informeren over wat er bij VOAB gebeurt. Ze even op weg helpt. Een dankbare rol. We zoeken ook personeel voor de keuken en de bar in het clubhuis. Dat is dringend, want anders moeten we misschien kiezen om bijvoorbeeld de keuken dicht te doen of de kantine korter te openen. Dus ben je 15 jaar of ouder en zoek je een leuke baan? Informeer dan snel bij het clubhuis. Wil je iets doen voor VOAB? Eenmalig of iets vaker? Of heb je een briljant idee? Laat het vooral weten. We zijn blij met alle helpende handen. Samen maken wij VOAB!

Een groter VOAB vraagt ook om meer capaciteit van velden, kleedkamers en andere faciliteiten. Het is een compliment dat de trainingspuzzel weer is gelegd, zodat alle teams kunnen trainen. Ondertussen zit het bestuur niet stil, omdat onze jas op het sportpark te krap aan het worden is. Deze zomer is een brandbrief verstuurd naar de nieuwe wethouder, met wie we afgelopen week ook hebben gesproken. Niet alleen zijn we de vernielingen en overlast beu, maar we willen dat de afspraken worden nagekomen en dat geïnvesteerd wordt in VOAB. Voor de leden en de club. In september komt er meer duidelijkheid over de korte termijnverbeteringen, zo heeft de wethouder ons beloofd. Dat gaat over bijvoorbeeld velden, kleedkamers, hekwerken en verlichting. We houden jullie op de hoogte.

Een groter VOAB vraagt om meer inkomsten, zeker nu de kosten hoog zijn voor de club en alle leden. Dat vraagt een beleid waarin we juist zorgen dat voetbal betaalbaar blijft voor onze leden. Daarvoor zijn we actief op zoek naar kansen om inkomsten te genereren voor de club en de leden. Ideeën zijn altijd welkom.

Een groot VOAB vraagt ook op een positief sportklimaat. Te beginnen met bijeenkomsten voor leiders, trainers en ouders. Een aparte uitnodiging is daarvoor verstuurd. En we hebben een nieuwe vertrouwenscontactpersoon die we binnenkort voorstellen. Voetbal moet leuk zijn en daar willen wij een goede, prettige en veilige omgeving voor creëren.

Geniet weer op en langs de velden, heb plezier met elkaar en help elkaar. Zo maken we er weer een prachtig sportief seizoen van!

Arnoud Strijbis,

Voorzitter

Downloads