Terug naar overzicht
Roda Boys/B 1 te sterk voor VOAB 1
12-09-2022
Selectie

De voorbereiding voor het nieuwe seizoen 2022-2023 verliep tot afgelopen zondag soepel met vier overwinningen. Drie maal in oefenwedstrijden en éénmaal in de beker. SARTO, Oirschot Vooruit en Hilvaria werden aan de zegekar verbonden. S.C. ’t Zand won thuis in Tilburg. De eerste bekerwedstrijd tegen Wilhelmina ’26 werd gewonnen, maar  afgelopen weekend ging het mis tegen zaterdag tweede klasser Roda Boys/Bommelerwaard 1. VOAB werd in eigen huis met 0 – 1 verslagen.
De thuisploeg miste een flink aantal basisspelers wegens vakantie of blessures. Coach Werner liet diverse jonge spelers spelen, waarbij Timo van der Bruggen (foto) zijn debuut maakte.
RBB was over de hele wedstrijd sterker dan VOAB, maar drukte dat slechts met een doelpunt uit. In de 41e minuut werd Servanio Martina, de lange spits van RBB in de 16 aangespeeld en hij scoorde de 0 – 1. Dat werd ook de eindstand.

VOAB was wel veel in de aanval maar creëerde hoegenaamd nauwelijks kansen. In de 27e minuut had Tom Spijkers een kansje maar hij kon net niet scoren. Bij de volgende hoekschop van RBB, in de 30e minuut, maakte de bezoekende ploeg bijna een doelpunt maar keeper Tomas Roovers redde bekwaam.
RBB zette VOAB veelvuldig onder drukt, forceerde diverse hoekschoppen maar kwam niet verder dan de genoemde eindstand mede door goed keeperswerk van Tomas.
In de 55e minuut schoot Joran Beerens na een goede aanval van VOAB op doel maar keeper Rob de Groot stopte zijn inzet.
In de 83e minuut schoot Fin Muurmans uit een vrije trap over het doel van RBB.
De grootste kans had Tom op slag van het einde. Keeper de Groot wist net onheil te voorkomen en hield zo de winnende stand van 0 – 1 overeind.
Donderdag speelt VOAB thuis vriendschappelijk tegen Gilze 1, aanvang 20:00 uur. Zondag is de derde bekerwedstrijd uit tegen Oosterhout 1, aanvang 14:30 uur.