26-09-2022
Selectie

Doelpuntrijke zege (4-5) voor VOAB 1 bij terugkeer in eerste klasse

Eerste driepunter is binnen

In een zonnig Bergen op Zoom opende VOAB de competitie op bezoek bij DOSKO. In de openingsfase golfde het spel op en neer, maar VOAB scoorde als eerste in minuut 13. Na uitstekend doorzetten van Joran Beerens schoot spits Tom Spijkers de bal met zijn rechterbeen hoog boven de zwakke keeper van DOSKO. VOAB kreeg meer kansen, waarna Stijn van Laarhoven in de 20e minuut zeer attent de 0-2 binnenkopte. Een sterker VOAB kwam vijf minuten voor rust zelfs op 0-3. Na een goede onderschepping door Stijn van Laarhoven werd hij op rechts weggestuurd, legde de bal klaar voor Joran Beerens die de 0-3 binnen punterde. Daarmee leek VOAB de rust te gaan. Maar nee, Sam van der Weijden maakte een onnodige overtreding. Strafschop voor DOSKO. Rust: 1-3.
In de rust wisselde DOSKO-trainer John Karelse aanvallend, wat leidde tot een moeilijk eerste kwartier na rust voor VOAB. VOAB-keeper Tomas Roovers onderscheidde zich met twee uitstekende reddingen, terwijl Lars van Laerhoven op de doellijn redde. Na opnieuw een aantal gevaarlijke corners van DOSKO counterde VOAB op een geweldige wijze naar 1-4. Tom Spijkers hield de bal even vast, waarna Job van der Weijden met grote passen als Usain Bolt naar de overzijde sprintte en uiterst koel afrondde: 1-4 na 63 minuten. Binnen die zege? Nee, want drie minuten later stond het 3-4 na fouten achterin. Joep de Sévaux kwam voor Joran Beerens in de ploeg om het middenveld te versterken. Dat leidde opnieuw tot een prachtige goal in de 83e minuut. Maarten Immink pegelde binnenkant paal de 3-5 binnen. Eén minuut later was het echter alweer 4-5. Het werd een knotsgekke slotfase, waarin invaller Guus Baart geel kreeg, Tomas Roovers zich andermaal onderscheidde en de lat nogmaals redding bracht. Maar het bleef 4-5 tot opluchting voor iedereen met een oranje-blauw hart.