Zure nederlaag voor VOAB 1
10-10-2022
Selectie

Zure nederlaag voor VOAB 1 in en tegen Erp1 (2 – 1)

Een gelijkspel zou beter recht hebben gedaan aan de situatie in het veld, maar het lot besliste anders voor het team van Werner Cools. Vijf minuten voor tijd schoot Joep Offermans de 2 – 1 binnen. Volgens grensrechter Patrick Kortink was dat in buitenspelpositie maar de scheidsrechter van dienst, Dirk-Jan van der Elst, besliste anders.
VOAB ging voortvarend uit de startblokken. Na twee minuten scoorde Stijn van Laarhoven de 0 – 1, daarmee een fraaie aanval afrondend. VOAB bleef druk houden en kreeg ook meer kansen. Na tien minuten schoot Stijn op de lat en pegelde Tom Spijkers in de rebound net naast het doel. Tom scoorde kort daarop uit een voorzet van Casper van Beers, maar de scheidsrechter floot hem terug wegens buitenspel. Ten onrechte volgens de spelers van VOAB.
In de 14e minuut kopte Casper over uit een voorzet van Stijn. Twee minuten later schoot Joran Beerens op de dwarslat en kort daarop een vrije trap tegen de muur van de thuisploeg.
Erp worstelde zich onder de druk van VOAB uit en forceerde enkele corners. In de 41e minuut, uit de 5e hoekschop van Erp kopte Bob van den Berg in kansrijke positie over het doel van Tomas Roovers.
Was VOAB in de eerste helft overwegend de baas, in de tweede zette de thuisploeg meer druk. Dat leidde na een aantal inleidende schermutselingen, na een klein uur spelen, tot de gelijkmaker van de voet van Daan van Hoof (1 – 1). Een scherpe voorzet vanaf rechts verraste de verdediging uit Goirle.
VOAB kreeg nauwelijks kansen meer, hoewel Tom in de 84e minuut nog net over schoot. De thuisploeg bleef drukken en forceerde in totaal 11 hoekschoppen (VOAB 4).
In de 85e minuut voltrok Joep Offermans het vonnis met de 2 – 1 eindstand. VOAB kreeg in blessuretijd nog een vrije trap te nemen en scoorde bijna de gelijkmaker.

Op de foto: Chiel van Boxtel in actie in Erp.