Nipte nederlaag in Kruisland voor VOAB 1
31-10-2022
Selectie

VOAB 1 verliest nipt met 2 – 1 in gelijk opgaande strijd met sc Kruisland 1

Enerverende strijd tussen twee gelijkwaardige partijen

Het was  een enerverend duel in en tegen Kruisland, dat eigenlijk geen winnaar verdiende. In de eerste helft was de thuisploeg iets sterker, in de tweede helft waren de rollen omgekeerd. VOAB kwam ongelukkig aan de 1 – 0 achterstand. Bij een aanval over rechts schoot een speler van Kruisland in de 16 tegen de hangende arm van Guus Baart. Scheidsrechter Stan Verhaag legde de bal in de 19e minuut op de stip. Faoud Idabdelhay benutte dit buitenkansje (1 – 0).
VOAB ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die na een dik half uur spelen. De jarige Tom Spijkers (22) werd op rechts gelanceerd door een knappe pass van de voet van Casper van Beers. Tom haalde vernietigend uit en liet keeper Maikel Korebrits kansloos (1 – 1). Zo gaf hij zijn verjaardag extra cachet.
De aanvallen gingen over en weer want beide partijen gingen vol op de aanval. Er ontstonden kansen en kansjes maar beide keepers stonden hun mannetje. Tomas Roovers verrichtte een aantal keren spectaculaire reddingen maar kon na een uur spelen niet verhinderen dat Julian van de Kreeke de bal hoog over hem heen in doel kopte (2 – 1). Dat werd ook de eindstand ondanks verwoede pogingen van de aanvallers van VOAB om een gelijkmaker af te dwingen.