VOAB 1 wint derby tegen 't Zand (4-2)
07-11-2022
Selectie

VOAB 1 wint ruim in derby tegen sc ’t Zand (4 – 2)

Het was een spraakmakend duel tussen beide teams, die elkaar na jaren weer troffen in de eerste klasse. Al na zes minuten scoorde Robin de Man. Buitenspel volgens assistent scheidsrechter Patrick Korting en teammanager Jan Verhoeven. De scheidsrechter van dienst, Wendy Gijsbers, wilde er niets van weten en zo keek VOAB tegen een 0 – 1 achterstand aan. De thuisploeg moest vol aan de bak om een gelijkmaker te forceren. Na een kwartier spelen waren Sam van der Weijden en Fin Muurmans dichtbij een treffer maar keeper Luca den Heijer verijdelde beide doelpogingen. In de 22e minuut schoot Casper van Beers uit een vrije trap net over de kruising van het doel van ’t Zand. In de 34e minuut scoorde Stijn van Laarhoven na een snelle uitbraak (1 – 1). Kort daarna was er een opstootje aan de zijlijn, waarbij Robin de Man een slaande beweging maakte. Dat betekende een rode kaart voor hem en ’t Zand kon met tien man verder. “Die kaart vermoordde de wedstrijd”, aldus sc ’t Zand-trainer Johan Gabriels in Brabants Dagblad. “Het leek wel een compensatie van de scheidsrechter”, doelend op het buitenspelluchtje bij de eerste goal van ’t Zand.
Na de pauze was VOAB overwegend de baas op het veld, waarbij wel op de snelle uitbraken van de bezoekers moest worden gelet.
Na 50 minuten spelen beproefde Stijn de keeper, die nog stand hield. In de 72e rondde Fin Muurmans een fraaie aanval af toen de bal door een verdedigingsfout voor zijn voeten belandde (2 – 1). Één minuut later was het weer gelijk toen Steven van Riel een afstandsschot binnen pegelde ( 2 – 2).
De wedstrijd leek gelijk te eindigen, maar Casper en Joran dachten daar anders over.
Casper scoorde in minuut 84 uit een voorzet van Tom Spijkers (3 – 2). Joran Beerens pikte in de 16 een fraaie voorzet van Chiel van Boxtel op en maakte in de 86e minuut de 4 – 2-eindstand.