VOAB 1 - TSC 1 eindigt in 0 - 2. VOAB miste de kansen, TSC niet
DuelVOAB en TAC ’90 eindigt in 2 - 1
21-11-2022
Selectie

Enerverend duel tussen VOAB en TAC ’90 eindigt in 2 - 1

Een rode kaart, enkele opstootjes en een tijdelijke staking van de wedstrijd, markeerden het enerverend duel tussen VOAB 1 en TAC ‘90 Uit Den Haag. De zege bleef in Goirle dankzij de ‘man of the match’, Lars van Laerhoven. Hij scoorde tweemaal laag over de grond, een specialiteit van de middenvelder. De laatste minuten van de wedstrijd was het wel billenknijpen voor de thuisploeg want de bezoekers uit Den Haag, weliswaar met 10 man, gooiden alle macht op de aanval. De verdediging bleef met kunst en vliegwerk overeind en VOAB schreef weer een driepunter bij op de standenlijst.

Aanvankelijk ging het spel met aanvallende bedoelingen over en weer en leek het een duel te worden, dat gelijk op zou gaan. VOAB had in de eerste tien minuten wel de beste kansen voor achtereenvolgens Casper van Beers, Stijn van Laarhoven en Tom Spijkers. De aanvallen van de snelle voorhoede van TAC smoorden in de VOAB-defensie. Tomas Roovers was weer een sterke sluitpost.
De wedstrijd kreeg een ander verloop nadat Jesus Penate een rode kaart kreeg wegens natrappen tijdens een opstootje voor de dug out van VOAB. Het was voor de derde keer op rij, dat VOAB in een thuiswedstrijd tegen 10 man verder moest.
De bezoekers trokken zich terug op verdedigende stellingen en gokten op uitvallen van de snelle spitsen.
Vervelend was dat scheidsrechter Daniel Drost de wedstrijd  vlak voor de rust moest staken wegens ongeregeldheden van de kant van TAC, verhaalde hij na afloop. Na tien minuten verplichte rust werd de strijd hervat. Tot aan de reguliere rust viel een kans te noteren van de gasten maar Tomas pareerde bekwaam.
Na de thee kwam het moment voor Lars. In de 60e minuut schoot hij keihard de 1 – 0 binnen. TAC scoorde in de 81e minuut met het hoofd van Yassin Irzi de gelijkmaker (1 – 1). Vijf minuten later maakte Lars de winnende goal (2 – 1). In de zenuwslopende laatste minuten, inclusief zes minuten blessuretijd, bleef de thuisploeg overeind.