VOAB verslaat ook Marvilde (2 - 3)
28-11-2022
Selectie

VOAB 1 boekt vierde overwinning op rij tegen Marvilde (2 – 3)

Stijn van Laarhoven, ‘Man of the Match’ besliste de wedstrijd acht minuten voor tijd, waardoor de Goirlese ploeg in Veldhoven de vierde overwinning op rij boekte. VOAB rukt op in de stand en staat nu op een gedeelde vierde plaats, slechts één punt achter koploper Best Vooruit.
VOAB maakte vanaf het begin de aanvallende bedoelingen duidelijk. In de eerste minuut waren er al enkele kansjes. Daarna was er in de eerste helft meer evenwicht over en weer en kwam de thuisclub zelfs op voorsprong door een strak schot van de voet van Gideon Pieschel (1 – 0). VOAB forceerde wel meer hoekschoppen en dat leidde vlak voor rust tot de gelijkmaker, knap ingekopt door gelegenheidsaanvaller Chiel van Boxtel (1 – 1).
Sam van der Weijden, sterk spelend evenals zijn tweelingbroer Sam, zette VOAB vlak voor de rust op en 2 – 1 voorsprong.
Na de thee bleek dat de thuisploeg in de eerste 45 minuten veel van zijn kruid had verschoten. Toch slaagde Sander Megens van Marvilde er in om op een 2 – 2 te komen en dat leek lang de eindstand te worden.
Trainer Werner Cools zei in Brabants Dagblad: ,,De conditie van mijn spelers is prima en iedereen wil keihard werken. Dat heeft er voor gezorgd dat we tot het einde door zijn blijven strijden”.
Stijn van Laarhoven was zo’n voorbeeld van tomeloze inzet. Na een uur spelen zag hij keeper Sam van Rooij van Marvilde ver voor zijn doel staan en hij haalde vanaf zo’n 35 meter uit richting de lege kooi. Zijn inzet ging net via de lat over.
VOAB kreeg daarna diverse kansen onder meer van Sam van der Weijden en van Tom Spijkers.
Stijn slaagde er dus in de winnende treffer op het scorebord te krijgen en VOAB kon ondanks het kille, druilerige weer met een warm gevoel naar huis.