VOAB 1 verliest nipt van Nemelaer 1 (1 - 2)
05-12-2022
Selectie

VOAB 1 verliest in eigen huis met 1 – 2 van Nemelaer 1

De wedstrijd tegen de ploeg uit Haaren leek op een gelijkspel uit te gaan komen, maar in de 86ste minuut leidde een fout in de VOAB-defensie tot de overwinning voor de bezoekers. Een gelijkspel zou recht hebben gedaan aan de verhoudingen in het veld. In de eerste helft was VOAB de bovenliggende partij, in het tweede deel van de wedstrijd domineerde Nemelaer. Beide teams hadden een nagenoeg gelijke strijdwijze met snelle uitvallen. De eerste tien minuten waren voor de gasten uit Haaren met enkele kansjes. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over. Stijn van Laarhoven werd, in de 13de minuut, op links goed aangespeeld, hij soleerde door de laatste linie van Nemelaer en schoot keihard laag over de grond de 1 – 0 binnen.
Enkele minuten later, bij een volgende aanval door VOAB, schoot spits Tom Spijkers, net over het doel. Casper van Beers nam in de 40ste minuut een vrije trap, maar die smoorde in de muur. Vlak voor de rust had keeper Tomas Roovers een miraculeuze redding, waarbij hij zich licht blesseerde.
Na de pauze nam Nemelaer het initiatief en in de 61ste minuut leverde dat een doelpunt op van de voet van Joeri Vugts (1 – 1). Maarten Immink kreeg kort daarvoor nog een kopkans bij een vierde hoekschop van VOAB, maar hij mikte naast.
Het spel golfde over en weer, waarbij de bezoekers iets sterker werden en de druk op de thuisploeg opvoerden. Tussendoor waren er kleine kansjes voor beide ploegen. In de 72ste minuut schoot Stijn net over het doel van keeper Dennis Schoenmaker. De VOAB-defensie, onder leiding van The Man of the Match, Thomas Huijben, hield  goed stand onder de druk tot aan de 86ste minuut. Toen ging het fout. Jasper van Venrooij werkte de winnende treffer binnen.