Terug naar overzicht
500 bezoekers bij derby VOAB-SARTO
29-01-2023
Selectie

Maar liefs 500 bezoekers trotseerden de koude zaterdagavond voor het bijwonen van de derby VOAB-SARTO. De wedstrijd zelf viel wat tegen. Het werd 1 - 1. Beide teams hielden elkaar in evenwicht in aanvallen over en weer, die buiten de 2 goals, weinig kansen opleverden. De wedstrijd werd uitstekend geleid door René de Loos, voor de gelegenheid geassisteerd door twee KNVB-grensrechters, Kas van Iersel en Kevin Rombouts. Dit was op speciaal verzoek van scheidsrechter De Loos vanwege de derby. De wedstrijd verliep zeer sportief. Voorafgaande aan de strijd was er flink wat vuurwerk, dat er voor zorgde dat de spelers, staf en leidend trio voor aanvang van de wedstrijd in rook waren gehuld. Toen de rook was opgetrokken gingen de spelers los.

De bezoekers kwamen al na acht minuten op een 0 – 1 voorsprong. Uit een uitbraak over links werd een perfecte voorzet op het hoofd van spits Jules Swaak gelegd, die de bal keihard achter keeper Tomas Roovers binnen kopte.

VOAB nam in de redelijke eerste helft het initiatief en dat leidde in de 16e minuut tot de gelijkmaker. Het was een prachtige goal van de voet van Stijn van Laarhoven. Casper van Beers onderbrak op het middenveld een aanval van SARTO. Hij onderschepte bal, zag Stijn in de diepte sprinten en die kreeg die bal loepzuiver aangespeeld en verraste de verdediging van de Tilburgers en schoot de 1 – 1 binnen. De rest van de wedstrijd was het aanvallen over en weer, werd veel de lange bal gespeeld en kwamen er kansjes over en weer, hoewel Stijn in de 39e minuut een dikke kans had maar faalde in de afwerking. Beide ploegen hielden elkaar verder  in de houdgreep. Opvallend was het geringe aantal corners. Beide teams konden leven met het gelijkspel. De honderden bezoekers zochten een warm plekje in het clubhuis waar de discodreunen het stokje overnamen.

Op de foto van Kees van Boxtel is op de achtergrond het vuurwerk te zien.