Terug naar overzicht
Huldiging jubilarissen op 28 januari 2023
29-01-2023
Vereniging
Huldiging jubilarissen op 28 januari 2023

Nog twee jubilarissen gehuldigd

De avond van de derby VOAB-Sarto was bij uitstek geschikt voor de huldiging van nog eens twee jubilarissen door voorzitter Arnoud Strijbis. Tijdens de jaarvergadering waren al vijf jubilarissen gehuldigd.

Harry van den Hout: 70 jaar lid van VOAB

Harry werd lid op 1 juli 1952, zo ongeveer tegelijk met Kees van Nuenen en Pietje Santegoets. En dat werd hij met dispensatie, want de jeugd mocht in die tijd pas competitie spelen vanaf 12 jaar! Harry heeft in diverse jeugdelftallen gespeeld en bij de senioren in zowel in VOAB 1 als VOAB 2 bij onder andere trainers Jan Rombout en Janus Spijkers.Na zijn voetbalcarrière heeft Harry zijn trainersdiploma gehaald en is hij het trainersvak ingerold. Harry begon zijn trainerscarrière bij VOAB waar hij de A-jeugd trainde, in dit elftal had hij o.a. ene Martin van Geel onder zijn hoede. Schijnbaar een best aardige voetballer. Hierna trainde hij nog de senioren van onder meer Casteren, Taxandria, R.K.D.V.C, Reusel Sport en hij maakte zelfs de overstap naar onze buren van GSBW. Samen met Marcel Konings, Cees de Jong, Cees Smits en Kees Hollanders vormde hij de jubileumcommissie van het vijftig jarig bestaan van VOAB, wat groots gevierd werd in een tent op ons VOAB – terrein. En Harry is nogal een verhalenverteller. Dat bleek dit seizoen nog wel toen hij in de bestuurskamer bij de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen een ware cabaretvoorstelling gaf aan de andere aanwezige oudere VOAB-leden.

Hans de Bruijn: 50 jaar lid van VOAB

Hans is lid geworden in 1972 en heeft sindsdien heel veel tijd hier op het sportpark rondgelopen. Hans heeft in de jeugd gespeeld. Vervolgens speelde hij bij de senioren. Volgens de mij bereikte informatie speelde Hans in VOAB 3 en later in een vriendenteam en nog later bij de veteranen. Een echte verenigingsman, want hij werd ook nog eens jeugdleider bij de B2, samen met Sjak de Volder. Tegenwoordig is Hans vaste supporter van VOAB 2 en toen ik hem belde over de uitnodiging voor vandaag, reageerde hij heel ad rem: ik ben er, want ik zou toch al komen kijken.

(foto vlnr: voorzitter Arnoud Strijbis, Harry van den Hout en Hans de Bruijn – foto’s Kees van Boxtel)