VOAB 1 houdt voor het eerst de 0
05-02-2023
Selectie

VOAB 1 houdt in 13e wedstrijd voor het eerst de nul tegen DOSKO (0 – 0)

De openingswedstrijd van dit seizoen, waarin VOAB op 25 september 2022 weer aantrad in de 1e klasse, tegen DOSKO uit Berg en op Zoom, leverde 9 doelpunten op, 4 voor de thuisploeg en 5 voor VOAB. Wat een contrast met de brilstand van de wedstrijd afgelopen zondag in de thuiswedstrijd op sportpark Van den Wildenberg. Het was een zouteloze 0 – 0. Er kwam geen peper aan te pas. Aan beide kanten was één hoogtepunt te noteren, een bal op de dwarslat. Er was ook een dieptepunt. Stijn van Laarhoven verliet in de tweede helft het veld op een brancard met een knieblessure. Na afloop van de wedstrijd was Stijn hoopvol dat het mee zou vallen.
De bezoekende ploeg had in de eerste helft een licht overwicht in het veld maar creëerde geen echte doelkansen. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Over en weer werden vooral lange ballen ingebracht, maar behoudens enkele hoekschoppen werd er niet veel gevaar gesticht.
In de 54e minuut nam Stijn een vrije trap op de rand van de 16 maar zijn bal smoorde in de muur van DOSKO. Kort daarvoor had de ploeg uit Bergen op Zoom een kans: keeper Tomas Roovers was bij de les en pakte de bal. In de 65e minuut schoot Job van der Heijden over het doel en drie minuten later knalde Ruben Besuyen keihard op de lat. Datzelfde deed DOSKO-spits Jari Rommens op de lat van het VOAB-doel. Het bleef 0 – 0, want ook een schot van de voet van Tom Spijkers, net over het doel, bracht geen verandering in de eindstand.

Jonkies in beeld

De Jo7-6 en Jo7-8 (zie foto) hadden vandaag het geluk om als teams van de week bij de wedstrijd van VOAB - Dosko aanwezig te zijn. Na de kennismaking met de spelers en staf werd er een onderlinge partij gespeeld om vervolgens de eerste helft te bekijken en de mannen van het eerste aan te moedigen. In de rust mochten de kinderen penalty's nemen waarna er frietjes met snack in het clubhuis klaar stonden. Helaas geen overwinning voor VOAB, maar de kinderen hebben een supermiddag gehad.