VOAB verslaat FC Boshuizen in eigen huis
13-02-2023
Selectie

Sterk collectief VOAB verslaat FC Boshuizen in eigen huis met 0 - 3

Twee wonderschone doelpunten van achtereenvolgens Joran Beerens en Job van der Weijden zorgden voor een verdiende overwinning tegen de ploeg uit Leiden. De score werd geopend door Clemens Rijnvos uit een vrije trap, genomen vanaf de rand van de 16. Lang leek dit de einstand te worden. Boshuizen beukte op de verdediging van VOAB, forceerde 10 hoekschoppen, maar een sterk collectief opererend VOAB hield knap stand en nam de volle buit mee naar Goirle.

In de eerste helft zagen we twee gelijkwaardige ploegen, die waar mogelijk vol op de aanval gingen. In de 10de minuut schoot Job na een snelle uitbraak over het doel van keeper Oussama Zayzaoui en dat deed spits Tom Spijkers twee minuten later ook. De thuisploeg zag een schot van Silvanio Rodrigues kort daarna op de doelpaal stranden. Tien minuten later schoot hij net naast. Zo golfde het spel op en neer, waarbij VOAB stand hield. Clemens Rijnvos zou zich vervolgens onderscheiden. In de 27ste minuut werd zijn doelpoging nog verijdeld door de keeper van FC Boshuizen. Tien minuten later schoot Clemens raak. De goed leidende scheidsrechter Clint van der Heyden gaf een indirecte vrije trap aan VOAB. Het gemekker op hem was hij beu. De bal lag op de rand van de 16, Casper van Beers schoof de bal behendig voor de voeten van Clemens, die vervolgens laag over de grond de 0 – 1 binnenschoot.

In de rest van de wedstrijd was Boshuizen op jacht naar de gelijkmaker, maar VOAB bleef sterken compact opererend overeind.
In de 77e minuut schoot Joran uit stand met een vlammend schoot de 0 – 2 binnen. Zes minuten later was de beurt aan Job, die vanuit dezelfde positie en op soortgelijke wijze de 0 – 3 binnenknalde. In de resterend tijd bleef de thuisploeg zonder resultaat aanvallen. A-junior Art Houben maakte zijn debuut in een competitiewedstrijd, terwijl de 15-jarige Rick Verhoeven, ooit het 1000ste lid van VOAB, als reservekeeper op de bank zat.