Zure nederlaag voor VOAB 1 tegen Best Vooruit 1
28-02-2023
Selectie

Zure nederlaag VOAB 1 tegen periodekampioen Best Vooruit 1 (1 – 0)

De wedstrijd tussen thuisclub Best Vooruit 1 en VOAB 1 verdiende geen winnaar. Over en weer waren er kansjes maar niet één leidde tot een doelpunt. Tot in de 81de minuut toen Stijn Beekx in vermeende buitenspelpositie de 1 – 0 scoorde. Art Houben schoot kort daarop in kansrijke positie net niet de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd op een zure nederlaag voor VOAB uitdraaide. Scheidsrechter Teun Martens was scheutig met gele kaarten en deelde er zelfs twee uit aan Chiel van Boxtel, zodat die – verbouwereerd – met rood het veld moest verlaten.
De wedstrijd tegen de 1ste periodekampioen Best was niet hoogstaand. De aanvallen golfden op en neer zonder dat die resultaat opleverden. VOAB was  in de 1ste minuut overigens dicht bij een openingstreffer. Een snelle uitbraak en enkele schoten smoorden in de defensie van de thuisclub. De hoekschopverhouding was 5 – 4. Ook die corners leverden niks op. Zo werd de match een typische 0 – 0-wedstrijd.
In de 16de minuut was er een eerste kansje voor Best, zonder merkbaar resultaat.
Beide teams verdedigden sterk en de keepers acteerden aan twee kanten bekwaam zodat de spaarzame kansen niets opleverden. Trainer Werner Cools sprak van een tactisch steekspel, dat geen winnaar verdiende. Dat de thuisploeg toch net won vond hij zuur.