Terug naar overzicht
VOAB 1 – Geldrop 1, doelpuntloos gelijkspel.
03-04-2023
Selectie
VOAB 1 – Geldrop 1, doelpuntloos gelijkspel.

Afgelopen zondag, 2 april, stonden VOAB en Geldrop tegenover elkaar op Sportpark Van den Wildenberg. Voor beide ploegen stond er veel op het spel, want beide verkeren nog steeds in de gevarenzone. Er komen immers maar liefst vijf ploegen in aanmerking voor degradatie in de 1e klasse B van Zuid 1.

De nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks en de nummers 10 en 11 spelen nog een nacompetitie voor lijfsbehoud. Zaak dus om bij de eerste 9 te eindigen.

Dat de belangen groot waren bleek, zeker in de eerste helft, uit het nerveuse spel van beide teams. Het resulteerde in onnodige foute passes en een wedstrijd die, zeker voor de neutrale toeschouwer, niet het spektakel opleverde waarop men gehoopt had.  

Het enige opwindende moment in de 1e helft was in de 12e minuut. Onze doelman, Tomas Roovers, werd onder druk gezet en kon de bal niet goed verwerken. Hij schoof deze in de voet van een speler van Geldrop. Hij had de bal voor het inschieten. Maar met een uiterste krachtsinspanning kon Daan Simonse toch nog de 0 – 1 voorkomen.

In de 2e helft werd het spel van beide teams wat beter en konden er hier en daar kleine kansjes genoteerd worden. En zelfs twee grote kansen. Voor beide ploegen één. Ruben Besuyen werd goed gelanceerd en snelde op de goal af van Geldrop. Zijn inzet werd, helaas voor VOAB, goed gekeerd door Mick Schoonheijm, de doelwachter van Geldrop.  

Aan de andere kant een identieke situatie. Spits Renzel Bryson van Geldrop verscheen alleen voor Tomas Roovers. Die kwam vlug uit het doel en verkleinde zijn goal zo goed dat de spits de bal wel langs Tomas kon schuiven maar niet in het doel. Naast dus!

Al bij al een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten.