Gehavend VOAB verliest met 2 - 0 van TAC'90
17-04-2023
Selectie

Gehavend VOAB 1 verliest in Den Haag van TAC ’90 1 met 2 – 0.

VOAB verkeerde in de treurige positie dat het zeer gehavend naar Den Haag moest afreizen. Maar liefst 10 spelers waren door blessures of om een andere reden niet beschikbaar. Hierdoor kwamen er enkele tieners in het veld en maakte Timo van der Bruggen zijn debuut in het eerste elftal.

Aan inzet heeft het in ieder geval niet gelegen. Alle vervangers hebben met volop inzet gespeeld en hen valt niets te verwijten. Maar toch was, na een kort aftasten, TAC de bovenliggende partij en dat de thuisploeg als eerste zou scoren was voor alle toeschouwers wel duidelijk. VOAB kon helaas, naast behoorlijk veldspel, maar weinig kansen creëren. zna precies 30 minuten scoorde de aanvoerder van TAC Randall Labordus de eerste treffer voor de Hagenezen.

VOAB probeerde vanaf dat moment de druk meer naar voor te leggen maar tot grote kansen leidde dit niet. Na de rust bleef het spelpeil hetzelfde en als we de kansen moeten gaan turven dan komen we op een goede tien kansen voor TAC en een kleine twee voor de Goirlenaren. Na een dieptepass in de 55e minuut werkte spits Mert Dogrusoz de bal behendig over keeper Tomas Roovers heen en werd het 2 - 0. VOAB probeerde de druk nog meer op te voeren maar dit kwam helaas maar tot een enkele goede kans voor onze voorwaartsen. Intussen had Tomas Roovers al diverse keren zijn waarde bewezen als goede doelman om grote mogelijkheden van TAC de pareren.

Na slechts weinig blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Teun Martens af en werd de zeer sportieve wedstrijd beslist in het voordeel van TAC ‘90. Zij kunnen nog naar boven kijken met een periodetitel op zak en VOAB zal de komende wedstrijden minimaal vijf punten moeten halen om definitief in de eerste klasse te blijven. VOAB was vandaag goed maar niet goed genoeg om de punten mee naar Goirle te nemen.