VOAB 1 ontsnapt aan nederlaag tegen Marvilde 1
24-04-2023
Selectie

VOAB 1 ontsnapt met 3 – 3 gelijkspel tegen Marvilde 1

De ploeg uit Veldhoven staat in de gevarenzone van de stand, terwijl VOAB daar net boven zweeft. Alle hens aan dek dus voor beide teams. Na 75 minuten spelen stond Marvilde op een 1 – 3 voorsprong en dreigde VOAB het onderspit te delven. Pieter van der Heijden, die eerder de gelijkmaker maakte, werd gelegenheidsspits en scoorde nog twee keer, na assists van Daan Simonse en Joran Beerens. In de slotminuut zag Ruben Besuijen zijn kansrijke inzet van de lijn gehaald door een verdediger van Marvilde, zodat VOAB tevreden mocht zijn met een gelijkspel.
De wedstrijd stond onder spanning vanwege de plaats van beide teams in de ranglijst.
Het was Marvilde dat het eerste kwartier van de wedstrijd domineerde zonder echt gevaarlijk te zijn. Het spel golfde daarna op en neer. Pas in de 23e minuut had de thuisploeg een eerste kans. Chiel van Boxtel kopte uit een voorzet vanaf rechts net naast. Vijf minuten later werd een doelpunt van VOAB afgekeurd wegens buitenspel.
Een snelle aanval  van Marvilde over links, verraste de verdediging van  VOAB na een half uur spelen. Een lage voorzet vanaf links stelde Anwar Janssen in staat de 0 – 1 aan te tekenen.
Enkele minuten later miste Daan Simonse de kans om de gelijkmaker te scoren. Casper van Beers schoot een vrije trap vanaf de 16, maar zijn inzet smoorde in de muur.
Ook Marvilde maakte een doelpunt uit een buitenspelpositie. De rust werd ingegaan met een 0 – 1 stand.
Na de thee waren er over en weer kansen. Pieter van der Heijden maakte in de 65e minuut in een scrimmage voor het doel van keeper Sam van Rooij de gelijkmaker. Die 1 – 1 stand hield niet lang want drie minuten later scoorde Marvilde. Buitenspel vlagde assistent-scheidsrechter Patrick Korting, maar scheidsrechter Clint van der Heyden negeerde het vlagsignaal en was het 1 – 2. De bezoekende ploeg zette druk en dat leidde in de 75e minuut tot een 1 – 3 stand door een doelpunt van Anwar Janssen.

VOAB rechtte het laatste kwartier de rug. Pieter vervulde zoals boven beschreven een hoofdrol in het realiseren van de 3 – 3.
Guus Baart (25) speelde zondag zijn 100e wedstrijd.