Terug naar overzicht
VOAB JO19-1 wint halve finale
07-05-2023
Vereniging

VOAB JO19-1 wint halve finale bekertoernooi met 2 - 0 van JOVZ 18-1. Finale tegen Helmond Sport.

Met een geweldige teamprestatie bereikte JO19-01 afgelopen zaterdag de bekerfinale door een sterker geacht JVOZ te verslaan met 2-0. De zon scheen, er was veel publiek aanwezig, de muziek klonk luid uit de boxen en de stadionspeaker zweepte de boel nog wat meer op. En dat was te merken! De VOAB-talenten begonnen sterk aan de wedstrijd en deelden wat speldenprikjes uit voor het doel van de Zeeuwse gasten. Zo kwam Art Houben in de 19e minuut één-op-één met de doelman, die hem helaas aftroefde. Het was een gelijk opgaand duel, waarbij duidelijk werd dat VOAB van dit JVOZ echt niet hoefde te verliezen. En dat terwijl de immer fanatieke trainer Björn Boer VOAB vooraf eigenlijk niet veel kans toedichtte. In het eerste deel kreeg VOAB wat kansjes via Vince in ’t Ven en Jaap Brands, terwijl ook JVOZ-spits Wiebe Provoost met z’n hoofd het doel niet wist te vinden. In de 33e minuut veerde iedereen op toen Art Houben een vrije trap op de paal plaatste, waarna JVOZ een open kans kreeg voor het doel van de sterk keepende Mats Vermeer.

Rust: 0-0.

Na rust begonnen de Zeeuwen sterk, maar de verdediging van VOAB stond goed en verdedigde zakelijk sterk. “De verdedigende organisatie was uitstekend,” verklaarde trainer Boer na de wedstrijd. In de 73e minuut trok VOAB onverminderd ten aanval, waarbij de onvermoeibare Art Houben - nadat een schot van Jaap Brands was geblokt - de trekker overhaalde. Onder de tonen van ‘De toreador’ stond alles en iedereen op z’n kop op Sportpark Van den Wildenberg: 1-0 VOAB.

Geweldig team

Drie minuten later een hoekschop voor VOAB, waarbij aanvoerder Wouter Gallé liet zien waarom hij aanvoerder is van dit geweldige team: 2-0 via zijn hoofd. Van Poppel tot Tilburg, van Hilvarenbeek tot Alphen, overal was te horen dat VOAB JO 19-01 op 2-0 was gekomen. In het slot van de wedstrijd raakte JVOZ nog een keer de lat, terwijl Vince en Art ook zorgden voor twee deuken in de deklat. De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Toen de goed leidende scheidsrechter Jelle van den Corput afblies, barstte het feest los op veld 1. In de finale wacht Helmond Sport. De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 17 mei 2023 om 20:00 uur bij VOAB.