Terug naar overzicht
Blessure, veel kosten en dan?
24-11-2023
Vereniging
Blessure, veel kosten en dan?
Blessure, veel kosten en dan?

VOAB werkt samen met Fysiotherapiepraktijk ’t Petershofje om bij blessures snel te herstellen of te zorgen dat potentiële blessures niet echt een blessure worden. Daarvoor is er elke dinsdag van 19 tot 20 uur een spreekuur bij VOAB. Daarnaast weten onze trainers hoe je een warming-up kunt en moet doen.

Mocht je toch geblesseerd raken, maar niet alle kosten vergoed gekregen van je eigen zorgverzekeraar? Dan kun je deze kosten toch nog vergoed krijgen. De media besteedde er al veel aandacht aan en wij willen het onze leden zeker niet onthouden: www.sportblessureclaim.nl

 

Voetballen is een sport welke in de top 3 voorkomt van meest blessuregevoelige sporten. Veel blessures gaan ‘vanzelf’ over.  Toch is voor meer dan de helft van de blessures een medische behandeling noodzakelijk door bijv. de fysiotherapeut, sportarts,  orthomanueel, chiropractor enz. Helaas worden de kosten van een blessure niet altijd vergoed door de eigen zorgverzekeraar wanneer je niet (voldoende) aanvullend verzekerd bent.

Stel dat je tijdens een training of wedstrijd een spierscheuring hebt opgelopen en voor behandeling naar de fysiotherapeut moet. Fysiotherapie voor 18 jaar of ouder wordt door geen enkele zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering.  Je moet hiervoor een aanvullende zorgverzekering hebben afgesloten met voldoende dekking voor fysiotherapie.  Heb je dat niet of ben je maar voor een beperkt aantal aanvullende behandelingen verzekerd, dan moet je de rekeningen van je fysio zelf betalen. En dat maakt je blessure nog eens extra pijnlijk. 

Maar wist je dat je gewoon verzekerd bent tegen alle kosten die je maakt als gevolg van je blessure? De KNVB heeft namelijk een verzekering afgesloten voor al haar leden die voorziet in een dekking tegen de kosten van je blessure. Hier kan je gebruik van maken wanneer de kosten niet vergoed worden door je eigen zorgverzekeraar.  En de premie voor deze verzekering heb je zelf al betaald.  Vanuit je contributie wordt namelijk een bedrag ingehouden door de KNVB waarmee de premie voor deze verzekering wordt betaald.  Dus zonder dat je het zelf weet, ben je verzekerd voor alle kosten die te maken hebben met je blessure. 

Ok, dit betekent dus dat je de kosten van je blessure toch nog terug kan krijgen, maar hoe?  Twee voetballers uit Zaandam liepen hier ook tegen aan en na maanden corresponderen met de KNVB en haar verzekeraar, lukte het ze uiteindelijk om de kosten van hun blessure vergoed te krijgen.  Gezien de onwetendheid bij de voetballers, deed hen dit besluiten om www.sportblessureclaim.nl op te richten.  Het doel hiervan is het informeren van de sporters en ze, indien gewenst, te helpen met het declareren van de kosten bij de verzekeraar van de KNVB.

Ok, dit betekent dus dat je de kosten van je blessure toch nog terug kan krijgen, maar hoe?  Twee voetballers uit Zaandam liepen hier ook tegen aan en na maanden corresponderen met de KNVB en haar verzekeraar, lukte het ze uiteindelijk om de kosten van hun blessure vergoed te krijgen.  Gezien de onwetendheid bij de voetballers, deed hen dit besluiten om www.sportblessureclaim.nl op te richten.  Het doel hiervan is het informeren van de sporters en ze, indien gewenst, te helpen met het declareren van de kosten bij de verzekeraar van de KNVB.

Op www.sportbessureclaim.nl kun je de nota’s van je blessure die je zelf hebt moeten betalen, indienen en alsnog vergoed krijgen.  Blessures uit het verleden komen ook nog steeds voor vergoeding in aanmerking. Doe de check op www.sportlbessureclaim.nl om te zien of jouw blessure in aanmerking komt voor vergoeding.  

Natuurlijk wensen wij onze leden geen blessure toe, maar mocht dit toch het geval zijn dan willen wij graag je blessureleed verzachten.