17-06
Zaterdag 22 juni (10-12u): Inleveren wedstrijdshirts en trainingsmaterialen.
Terug naar overzicht
Start 2024 met druk bezochte nieuwjaarsreceptie
10-01-2024
Vereniging
Start 2024 met druk bezochte nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 6 januari was het clubhuis bomvol voor de nieuwjaarsreceptie van VOAB. Niet op zondag, maar op zaterdag. Een samenvatting van de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Arnoud Strijbis.

 

Ook dit keer werd de nieuwjaarsreceptie voorafgegaan door de traditionele wedstrijd tussen trainers en leiders. Prachtige passeerbewegingen werden afgewisseld met hopeloze missers. Ook dat is een traditie. VOAB 1 speelde een oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, waarin we hopen dat het team een aantal plaatsen zal klimmen op de ranglijst om het eersteklasser schap veilig te stellen. Het was de grote wens van onze hoofdtrainer Ivo van Moergestel om een wedstrijd te spelen voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel om de band van de selectie en de staf met de hele vereniging te onderstrepen. De trainer was er helaas niet bij. Zijn zoon is een van de vuurwerkslachtoffers rond Oud&Nieuw en zal voor de rest van zijn leven een deel van zijn hand moeten missen. Dat is triest. We wensen Ivo en zijn gezin dan ook heel veel sterkte toe na deze onwerkelijke gebeurtenis. Het mooie van VOAB is dat de spelersraad naar Ivo toegaat om hem en zijn gezin een hart onder de riem te steken, met een bos bloemen van VOAB.

 

Sportpark

De afgelopen twee jaren memoreerde ik de meest gestelde vraag sinds ik voorzitter van deze prachtige club ben. Dat zijn vragen in de context: wanneer gaat er iets gebeuren aan de verbeteringen van het sportpark? Met de komst van Koos Krook als wethouder sport in Goirle is de gemeente in de actiemodus geschoten. En daar zijn we blij mee. Het kunstgras gaat vervangen worden, mogelijk zelfs nog tijdens het lopende seizoen. We hebben sinds de komst van deze wethouder ook gesprekken gevoerd over de verlichting, de hekwerken, veiligheid en praten met de gemeente over meer noodzakelijke acties. Echter, als we nu terugdenken aan alle afgelaste wedstrijden en trainingen van de afgelopen maanden, dan is het ook duidelijk dat er veel meer nodig is. Wij zijn wel een club van meer dan 1500 leden met meer dan 90 teams in competitie, die onze leden graag waar voor hun geld willen bieden. En dat begint bij een goede accommodatie met goede velden, die niet bij de eerste regenbuien onbespeelbaar zijn. Natuurlijk was de hoeveelheid regen van de afgelopen maanden buitensporig veel. Dat neemt niet weg dat het onacceptabel is hoeveel trainingen en wedstrijden zijn afgelast. Daar balen wij van. En daar zeggen we sorry voor tegen al onze actieve leden. Ik roep de gemeente dan ook op om zo constructief door te werken, zoals we nu doen.

 

Vrijwilligers

We hebben inmiddels meer dan 1500 leden en meer dan 90 teams in competitie. We redden het nog wel met het aantal vrijwilligers, maar het loopt tegen de grenzen aan. Het piept en kraakt op meerdere gebieden. En dat betekent ook dat het vrijwilligersbeleid van VOAB een zeer belangrijke prioriteit is voor het bestuur in het jaar 2024. Onze vrijwilligers zijn het goud van onze club. Onze vrijwilligers zijn de smeerolie om dingen te laten lopen. Dank aan iedereen die de handen uit de mouwen steekt voor VOAB!

Er werd natuurlijk ook geproost op een gezond, sportief en goed 2024!