VOAB 1 verliest onverdiend met 1 - 0 van TSC 1
04-12-2023
Selectie

Wel complimenten maar geen punten voor VOAB 1

Op een moeilijk bespeelbare grasmat nam VOAB 1 het op tegen TSC 1. Het gras in Oosterhout was wat zompig, de bal was zwaar en rolde moeizaam. De eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd, waarin zowel TSC als VOAB weinig kansen kregen. De eerste was voor VOAB en even daarna werd een doelpunt van TSC terecht afgekeurd vanwege buitenspel. In de 20e minuut kreeg TSC een strafschop, nadat Chiel van Boxtel bij het wegwerken van de bal uit het strafschopgebied ongelukkig een tegenstander raakte. De pingel werd onberispelijk benut: 1-0 TSC. VOAB werd sterker, terwijl het op het veld wat onvriendelijker werd. Scheidsrechter Van den Corput verzuimde goed in te grijpen, waardoor het later in de wedstrijd van kwaad tot erger ging. Vlak voor de rust veerde het VOAB-publiek op toen een indraaiende hoekschop van Casper van Beers van de doellijn werd gekopt. Vlak daarna schoot Clemens Rijnvos 9 centimeter naast. Met Jens Molenschot voor Maarten Immink speelde VOAB een goede tweede helft, waarin het de bovenliggende partij was. Met name met corners van Clemens en Casper werd VOAB gevaarlijk. Zo raakte Casper de lat in 59e minuut en even later schoot Jens Molenschot net voorlangs. Achterin moest VOAB alert blijven voor de enkele uitstoot van TSC. Invalkeeper Simon van Beers keepte echter uitstekend en ook Lucas Blaszkowski stond vaak goed opgesteld. In het laatste kwartier wapperde de warrig leidende scheidsrechter met gele kaarten voor Clemens Rijnvos, Job van der Weijden, trainer Ivo van Moergestel en Casper van Beers, terwijl TSC er ook drie kreeg. VOAB bleef voetballend de druk verhogen, wat resulteerde in een schot van Tom Spijkers in het zijnet en nog een keer de lat voor Casper van Beers. Terwijl de laatste minuten de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden, schreeuwde VOAB nog om een penalty. Die kwam er terecht niet. Het bleef 1-0.