Terug naar overzicht
Sterk spelend VOAB 1 wint verdiend van WNC 1 (3-2)
10-12-2023
Selectie

In de laatste wedstrijd voor de winterstop legde het team van trainer Ivo van Moergestel een prima partij op de kunstgrasmat. Met verzorgd en bekeken voetbal werd de ploeg uit Waardenburg vanaf het begin onder druk gezet. In de 11e minuut schoot aanvoerder Casper van Beers nog over het doel van keeper Jamil Kools. Bij de volgende snelle uitval over links kreeg Jens Molenschot de bal aangespeeld en hij scoorde laag over de grond de 1 – 0 voorsprong. Na een kwartier spelen had Casper weer een kans maar hij schoot naast. De rest van de eerste helft was vooral voor WNC, maar scoren kwam er niet van tot aan de laatste minuut. De verdediging van de thuisclub stond als een huis. Kansen en kansjes van WNC werden gesmoord en keeper Simon van Beers bewaakte zijn kooi heldhaftig. Helaas voor hem en de ploeg ontstond er op slag van rust een misverstand over een vermeend fluitsignaal van de scheidsrechter. Simon gooide de bal richting de plek van de overtreding en zag vervolgens Kay van den Boogaard van WNC de bal in zijn doel schieten (1 -1) en de scheids naar de middenstip wijzen. De verbazing bij spelers en publiek was groot over dit vreemde voorval.

Na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld, waarbij WNC iets aanvallender was. Maar de defensie van de thuisploeg weerhield de druk en de aanvallers van VOAB loerden op kansen. Na 70 minuten spelen en een buitenspeldoelpunt van WNC was Tom Spijkers, na een goede aanval van VOAB, er als de kippen bij met een prima doelpunt (2-1). Tien minuten later veroorzaakte een WNC-speler een strafschop. Casper voltrok het vonnis (3 – 1). Dat leek genoeg voor de eindzege maar één doelpunt van Michael Soepnel kwam in blessuretijd zo maar uit de lucht vallen (3 – 2) zodat er enige billen knijpende slotminuten aan VOAB-zijde ontstonden.
VOAB kon na zoveel nederlagen eindelijk weer winnen en verdiend ook.