17-06
Zaterdag 22 juni (10-12u): Inleveren wedstrijdshirts en trainingsmaterialen.
Terug naar overzicht
Bestuursbericht over vele afgelastingen
14-12-2023
Vereniging
Bestuursbericht over vele afgelastingen

Beste VOAB-leden,

De regen bleef de afgelopen weken maar vallen en neerslagrecords zijn gebroken. Helaas ook records ten aanzien van afgelastingen bij onze mooie grote club. Hierdoor zijn de velden kletsnat en zijn er meer trainingen en thuiswedstrijden afgelast dan doorgegaan. Daar balen we allemaal ontzettend van. Het is natuurlijk vooral voor alle spelers, van jong tot oud, ongelooflijk vervelend dat er bij VOAB de afgelopen weken zo weinig gevoetbald kon worden. In dit bericht willen we een toelichting geven op de problematiek en de oplossingen waar we aan werken.

De grasvelden bij VOAB liggen relatief laag. Door de historisch grote hoeveelheden regen zijn de velden compleet verzadigd geraakt. Ook de sloten om de velden heen stonden helemaal vol. Hierdoor lagen de drainageslangen onder water en kon het water niet onder de velden vandaan weglopen. Ook konden de machines van de gemeente de velden niet op om de velden te prikken om herstel te bespoedigen. Het risico was dat machines zouden wegzakken en de velden voor de rest van het seizoen kapot zouden rijden. Daarbij zijn er de afgelopen weken ook problemen geweest met de veldverlichting. Hierdoor waren er verdere beperkingen in de mogelijkheden om velden te gebruiken.

Omdat we één kunstgrasveld hebben, biedt het alternatieve trainingsschema te beperkt de ruimte voor de teams. Het is zelfs niet gelukt om alle teams één keer per week te laten trainen. Op de zaterdagen konden we in plaats van op vijf velden slechts op één veld wedstrijden programmeren. Om te voorkomen dat er nog meer wedstrijden op doordeweekse avonden moesten worden ingehaald als gevolg van KNVB-beleid, hebben we de keuze moeten maken om de wedstrijden van O13 en hoger voor te laten gaan. Anders zouden we nog meer trainingen moeten gaan schrappen; niet leuk voor de jongste categorieën. Een nieuw alternatief trainingsschema is in de maak, waarbij we ook het trainingsveld willen meenemen in de planning. Dat moet ingaan na de winterstop.

Verder werd dit najaar officieel bekend dat we de toplaag van het kunstgrasveld in 2024 kunnen gaan vervangen. Dat is goed nieuws natuurlijk. Over de uitvoering voeren we gesprekken met de gemeente Goirle. Ook spreken we momenteel met de gemeente over andere zaken rond het sportpark, zoals afgelastingen, de verlichting en de mogelijkheden tot meer kunstgras te komen. Die gesprekken zijn constructief en goed, maar hebben de acute problemen logischerwijze niet kunnen oplossen.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en hopen vooral dat de weergoden de rest van het seizoen meewerken.

Sportieve groet,

Arnoud Strijbis
Voorzitter SV VOAB