17-06
Zaterdag 22 juni (10-12u): Inleveren wedstrijdshirts en trainingsmaterialen.
Terug naar overzicht
Jubilarissen gehuldigd in het nieuwe jaar
10-01-2024
Vereniging
Jubilarissen gehuldigd in het nieuwe jaar

Dit jaar waren er 18 jubilarissen. Er zijn vier leden 60 jaar lid van VOAB, drie heren 50 jaar, 6 personen 40 jaar en nog vijf VOAB-leden zijn 25 jaar lid. Dertien jubilarissen waren aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie.

 

Paul van Hees (60 jaar)

Dat Paul aanwezig was, was het mooiste cadeau voor ons als club zo aan het begin van het jaar. Het plotselinge wegvallen van Paul eind vorig jaar is bij iedereen hard gevallen. Paul was als beheerder die vanonder zijn ruimte onder de tribune de zaken regelde voor VOAB op zaterdagen en zondagen, en ook doordeweeks altijd aanwezig. Paul speelde vele wedstrijden voor VOAB, onder meer met medejubilarissen Piet de Volder en Eli van den Hout tegen GSBW bij het 40-jarig jubileum. Paul werkte met zijn hoofd ook menig bal weg uit de doelmond. Iedereen weet ook hoe Paul ‘Mooi Volendam’ zong in het clubhuis. En natuurlijk hebben we gelukkig de Paul van Hees Wisselbokaal voor de winnaars van de VOAB-voetbalquiz.

Piet Smits (60 jaar)

Piet was een snelle linksback, die in de historie van VOAB vele malen naar boven komt. Piet was erbij toen onze A-junioren in 1969/1970 promoveerden naar de juniorenhoofdklasse, met medejubilarissen Harrie Brekelmans, Piet de Volder en Eli van den Hout. Piet werd in 1972/1973 kampioen en promoveerde naar de 2e klasse van de KNVB na winst met 0-1 bij rivaal Waspik. Ook daar was Eli van den Hout bij. Piet promoveerde In 75/76 opnieuw door met VOAB 1 ongeslagen kampioen te worden in de 2e klasse. Na dat jaar stapten Ton van de Ven en Martin van Geel over naar Willem II. Verder was Piet actief bij ‘t Hermenieke HSV en in de elftalcommissie. Piet is sinds 2004 erelid.

Eli van den Hout (60 jaar)

Eli is nog altijd zeer actief voor de club. In de Klussenklup, als ondersteuner bij de financiële administratie en bij de ledenadministratie. Ook is Eli een belangrijk archief voor de ontwikkelingen van het sportpark, omdat hij nauw betrokken was bij de veranderingen begin deze eeuw. Bij wedstrijden van VOAB 1 staat Eli trouw langs de lijn, terwijl zijn vrouw gastvrouw is in de bestuurskamer. Eli speelde meer dan 450 wedstrijden in VOAB 1 en beleefde onder meer promoties met VOAB. Eli was bestuurslid en waarnemend voorzitter. Ook onderhoudt Eli de historie op de website en springt hij in waar dat nodig is. Eli is sinds 2007 erelid.

Piet de Volder (50 jaar)

Als je Piet opzoekt op internet, zie je staan dat hij met deeltijdpensioen is. Een zelfverzonnen begrip. Piet speelde onder meer mee in de wedstrijd tegen GSBW bij het 40-jarig bestaan van onze club. Piet promoveerde met de A1 naar de juniorenhoofdklasse. Daarna werd Piet onder meer leider van de veteranen, lid van het jeugdbestuur, trainer, scheidsrechter en lid van de commissie van toezicht. Piet was wedstrijdsecretaris, terwijl zijn vrouw Wilma de gasten ontving. Piet bewaarde de rust in de bestuurskamer.

Henk Zoontjens (50 jaar)
Wie Henk Zoontjens zegt, zegt Henk Handrem. Henk was een spits, maar niet de snelste spits. Dus bij een diepe bal werd er van achteren nog weleens geroepen: “Henk, haal die handrem er eens af!” Henk was onderdeel van het team dat 50 wedstrijden op rij ongeslagen was. Een prestatie van formaat! Hij zat in de jubileumcommissie die het 90-jarig jubileum organiseerde. En voor carnaval is Henk ook altijd te porren. Tegenwoordig is Henk betrokken bij de Loopgroep en staat hij vaak langs de lijn als voetbalvader en als echte VOAB-supporter.

Arno Schellekens (50 jaar)
Arno woont al jarenlang in Elst en is dus lid op afstand. Maar nog altijd zeer betrokken bij het wel en wee van VOAB. Arno speelde zelf in VOAB 2 en ging in de jeugd vervroegd door naar een hogere categorie. Arno is de schoonzoon van Christ van Gorp, de naamgever van het Seniorentoernooi. En dat is misschien ook wel een extra reden voor de blijvende binding met VOAB. In de afgelopen jaren ben je ook actief geweest in het verenigingsleven in Elst: tennis, carnaval en een voetbalclub.

Laurens Embregts (40 jaar)
Als trainer van JO12-1 staat Laurens nog wekelijks op het veld. Niet alleen, maar samen met zijn zoon Cas, die hij daarmee ook opleidt tot trainer. Zelf voetbalt Laurens ook nog steeds bij de 45 plussers op vrijdagavond. Eerder speelde je jarenlang in VOAB 1, ook al maakte hij een uitstapje naar Taxandria, samen met onder meer medejubilaris Erik Smidt. Tegenwoordig zit Laurens ook graag op de racefiets en is hij wijnboer te Goirle.

Dennis van Assouw (40 jaar)
Dennis is elke zaterdag bij VOAB te vinden. Langs het veld en daarna aan de bar. Dennis zit al jarenlang in de technische commissie. Scouting is wat Dennis graag bezighoudt. Dennis heeft oog voor talent en kijkt graag naar de ontwikkeling van spelers. Dennis’ dochters zijn er ook vaak bij; de een voetbalt nog steeds; de ander werkt in het clubhuis. Zelf speelde Dennis in VOAB 2 en daarna in VOAB 3, VOAB 4 en VOAB 6. Een zware blessure heeft er mede voor gezorgd dat Dennis niet nog meer heeft bereikt.

Lucien Slaats (40 jaar)
Lucien heeft een lange VOAB-carrière als speler en trainer. Zo was Lucien trainer en leider van de A1 en assistent bij VOAB 1. Als speler was Lucien een vaste kracht in teams van VOAB. Zo speelde hij ook met medejubilaris Eli van den Hout. Later was Lucien actief bij de ontwikkeling van een voetbalcircus en een voetbalkanon. Maar niet alleen als speler en trainer heeft Lucien in 40 jaar VOAB veel meegemaakt; ook in de organisatie was hij actief in vele rollen.

Erik Smidt (40 jaar)
Tegenwoordig is Erik actief lid van de financiële commissie en is hij met name bezig met alle investeringen rond het sportpark en gesprekken met de gemeente Goirle. Actief voetballen? Zeker, dat doet Erik nog steeds op vrijdagavond bij de Heren 45+, nadat hij eerder de hele jeugd doorliep en in VOAB 1 speelde. En soms pakt Erik de fluit als scheidsrechter. Ook fietsen doet Erik veel; met vrienden en zijn vrouw Astrid. Met zijn bedrijf Match Plan is Erik tevens sponsor bij VOAB. En, net als medejubilaris Laurens, is Erik wijnboer.

Thijs Geuze (40 jaar)
Wie Thijs Geuze zegt, denkt aan financiën. Thijs was altijd de man van de enveloppen voor het personeel, de boekhouding van het clubhuis en penningmeester van VOAB. Thijs was dus ook doordeweeks vaak bij VOAB te vinden om te zorgen dat alles klopt, natuurlijk met zijn vrouw Lien aan zijn zijde. Als penningmeester van VOAB hield Thijs zich afzijdig van de voetbalinhoud: “daar heb ik geen verstand van”. Thijs is erelid sinds 2008 en hij staat ook regelmatig langs de lijn naar zijn kleinzoon te kijken.

Erik Swinkels (40 jaar)
Ook Erik is iemand met een lange carrière binnen VOAB. Van jeugdspeler tot seniorenspeler was Erik op de velden van VOAB te vinden. Erik was een zeer goede linksback die het eerste van Voab heeft gehaald. Of Erik Swinkels of Piet Smits de beste linksback van VOAB was, laten we in het midden. Zowel binnen als buiten het veld is Erik een zeer rustige jongen waar je altijd op kon en kan vertrouwen. Zijn bijnaam? Jan Heintze, dat past bij hem als groot PSV-fan. En Jan was - net als Erik - linksback.

 

 

Timo Pauel (25 jaar)

Timo is een echte VOAB-jongen, die in de jeugd alle stappen heeft gezet die je maar kan zetten. En Timo is nog steeds op de velden van VOAB te vinden. En dat terwijl ook hij een lid op afstand is: Timo woont immers in Amsterdam. Op vrijdagavond speel je nog bij het 18+ voetbal, net zoals voor andere jubilarissen is vrijdagavond een mooie avond voor een potje voetbal. Timo speelt in een team met vrienden en dat bevalt uitstekend.

Harrie Brekelmans (60 jaar), Sven van Boxtel (25 jaar), Mike van Boxtel (25 jaar), Arie Uijens (25 jaar) en Timo Holtrop (25 jaar) waren helaas verhinderd.

Jubilerende sponsors
Bij de sponsoravond op 27 maart a.s. worden de jubilerende sponsoren in het zonnetje gezet. Bij de nieuwjaarsreceptie zijn ze al genoemd: Mallens boomverzorging, Karwei, K en C Kozijnen (Kees van Casteren) en ISS computers. Dank voor de jarenlange sponsoring!

Op de foto staand vlnr: Timo Pauel, Erik Smits, Dennis van Assouw, Arno Schellekens, Henk Zoontjes, Lucien Slaats, Erik Swinkels, Laurens Embregts, Arnoud Strijbis (vz), zittend vlnr: Thijs Geuze, Eli van den Hout, Piet Smits, Piet de Volder

 (foto Kees van Boxtel)