Saaie derby Sarto-VOAB eindigt in 1 - 1
04-03-2024
Selectie

Matige derby tussen Sarto 1 en VOAB 1 eindigt in gelijkspel (1 – 1)

Aan het weer heeft het niet gelegen. Het voorjaarszonnetje zorgde voor een sportieve ambiance, de spelers deden hun best maar er vielen weinig kansen te noteren. Pas na 25 minuten scoorde de thuisclub bijna terwijl VOAB in de 1e helft geen enkele kans had. Het aantal corners, vaak gevaar stichtend in het doelgebied, was aan beide kanten ook gelijk (3 – 3). Deze wedstrijd verdiende geen winnaar vond Sarto-trainer Dennis Dekkers. Er viel weinig te beleven. Keeper Tomas Roovers herstelde zich van het zwakke optreden in Beek en Donk toen VOAB met 7 – 3 verloor.
Meteen na de rust kreeg de wedstrijd een impuls toen Anas Aalouch in een scrimmage voor het doel de thuisclub op een 1 – 0 voorsprong zette. VOAB probeerde in het vervolg van de wedstrijd meer druk te zetten. Er kwamen nu wel kansen en kansjes voor VOAB, maar keeper Vid Matovinovic hield zijn kooi schoon  toen Casper van Beers in de 58e minuut een vrije trap nam. Maarten Immink schoot na een uur spelen naast. Vijf minuten later peerde Jens Molenschot net over de goal. Sarto stelde daar weinig tegenover en keeper Tomas was een aantal keren goed bij de les. Tom Spijkers was in de 71e minuut dicht bij een treffer maar de keeper redde knap. In de 84e minuut had Casper een dijk van een kans maar hij miste.
Casper maakte dat vier minuten voor tijd goed door zich goed vrij te spelen en hij met een verwoestend schot de keeper kansloos passeerde (1 – 1).
Beide trainers vonden de wedstrijd teleurstellend, die geen winnaar verdiende.

Debutanten

Trainer Bjorn Boer liet de afgelopen twee wedstrijden drie jongens van Onder-19 debuteren. Op de foto staan: Tijs Arens, Vince in 't Ven en Stijn van Gils.
Dat is ook de kant op die VOAB wil gaan volgens het jeugdbeleidsplan.