Terug naar overzicht
Pilot jo12 selectie seizoen 2024-2025
01-06-2024
Vereniging
Pilot jo12 selectie seizoen 2024-2025

Beste mensen,

De afgelopen seizoenen hebben we gemerkt dat onze JO 13-1 selecties vaak moeite hadden met het wennen aan het voetballen op een groot veld in combinatie met het hogere niveau van de tegenstanders in de hoofdklasse of divisie.

Veel verenigingen maken de keuze hun JO 12 selectiespelers al een jaar vroeger door te schuiven naar een JO 13 team om de spelers zo al eerder te laten wennen aan de overstap naar het grote veld. Dat maakt de stap minder groot en dat zorgt er hopelijk voor dat ook er ook een betere aansluiting ontstaat op het niveau waarop we de JO 13-1 willen laten spelen. Vergelijkbare verenigingen als Sarto en SC ’t Zand doen dit bijvoorbeeld ook al wat langer. VOAB streeft conform het jeugdbeleidsplan na dat spelers in hun eigen leeftijd (op basis van geboortejaar) competitie spelen alleen willen we hier nu als pilot om bovenstaande reden van afwijken. De spelers blijven qua leeftijd wel bij elkaar in 1 team alleen gaat het team een leeftijdscategorie hoger spelen.

VOAB wil voor het nieuwe seizoen als een pilot, net als andere verenigingen, de jo12 selectie al laten spelen op groot veld en dit team zal dan de jo13-3 worden in seizoen 2024-2025. Dit team zal in totaal  uit 14 spelers bestaan. Dit betekent  voor komend seizoen dat het VOAB JO12-1 team geen jo12 selectie team is en het VOAB JO 13-3 team wel.

We zullen tegen het einde van het seizoen de pilot evalueren en jullie op de hoogte brengen van de uitkomsten hiervan. Mochten er nog vragen zijn over het bovenstaande dan vernemen wij dat graag! De definitieve indelingen zullen uiterlijk 1 juni 2024 op de website van VOAB gepubliceerd worden.

Sportieve groeten,

Coördinatoren en Technische commissie.