18-08
I.v.m. de slechte staat van velden 2 en 5 moeten deze zoveel mogelijk gespaard worden. Trainingen veld 2 gaat naar veld 3 en veld 5 gaat naar veld 4. Trainingen vanaf 19:30 kunnen wel op eigen veld i.v.m. duisternis/verlichting.
Terug naar overzicht
Terugblik op een bijzonder seizoen 2023/2024
19-06-2024
Vereniging
Terugblik op een bijzonder seizoen 2023/2024

Terugblik op een bijzonder seizoen 2023/2024

 

Aan het einde van het seizoen is het altijd goed om terug te blikken en ook alvast een beetje vooruit te kijken.

 

Kampioenen

Met meer dan 90 teams in competitie waren de velden goed gevuld dit seizoen. Alle teams met leiders en trainers, alle teams begeleid door vrijwilligers die elke keer weer ervoor zorgen dat er gevoetbald kan worden. Daar zijn we trots op. Meerdere teams werden kampioen. Bijzonder zijn de grote successen bij de meisjes en dames, zowel MO13-1, MO17-1, MO 20-1 als Dames 35+ werden kampioen! Hartstikke mooi te zien hoe zij dit jaar met elkaar konden vieren dat de meidenafdeling steeds groter en sterker wordt. Ook heel mooi was dat onze JO19-1 kampioen werd in de derde divisie. Aan het einde van het seizoen regende het ook nog successen tijdens allerlei toernooien. Lachende gezichten, blije trainers en ouders en heel veel feestfoto’s.


VOAB 1

Helaas was er niet alleen maar succes. VOAB 1 degradeerde in een moeilijk seizoen naar de tweede klasse. Daar kwam ook bij dat onze trainer Ivo van Moergestel om persoonlijke redenen tijdens het seizoen moest afhaken. Bjorn Boer heeft het stokje overgenomen en hij zal ook komend seizoen voor de groep staan. Een groep met bekende en nieuwe gezichten. Een groep met veel talent, wat past binnen de lijn die we de laatste jaren hebben ingezet. Met spelers met een VOAB-achtergrond of binding met VOAB en/of Goirle zo hoog mogelijk spelen.

 

Afgelastingen

Het was ook het seizoen van de vele afgelastingen. Door de ongelooflijke hoeveelheden regen moesten er veel wedstrijden en trainingen worden afgelast. Iets om verdrietig van te worden. Steeds weer die berichten moeten plaatsen dat de velden zijn afgekeurd en jong en oud te moeten teleurstellen, is niet leuk en zal nooit leuk worden. Gelukkig is het kunstgras van het hoofdveld vervangen. Er ligt nu een prachtige mat en daar zijn we blij mee. Rond het onderhoud van de grasvelden probeert de gemeente verbeteringen door te voeren om het aantal afgelastingen terug te dringen.

Investeren

We weten inmiddels ook dat het sportpark de komende jaren niet zal worden verplaatst. De discussie in de gemeenteraad liep fors op, maar de conclusie was helder: VOAB, GSBW, MHC, LTC, GHV en Sint Sebastiaan blijven op Sportpark Van den Wildenberg. Dat betekent ook dat we de gesprekken over investeringen in het sportpark met de gemeente intensief voeren. Gelet op de KNVB-normen hebben wij meer velden nodig, meer kunstgras. We hebben meer kleedkamers nodig en verduurzaming is meer dan wenselijk om de energierekeningen ook in de komende jaren te kunnen blijven betalen. De gesprekken met de gemeente lopen en we zullen de leden via deze pagina, maar ook via bijvoorbeeld de website op de hoogte houden. Financieel staat de club er goed voor, mede door de grote groep sponsoren die ons ondersteunt. We hebben eigen vermogen opgebouwd, waardoor we kunnen investeren. Dat nemen we ook mee in de gesprekken met de gemeente. We willen investeren om het voetballen voor jong en oud bij VOAB zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te houden. Zo zult u aan het begin van het nieuwe seizoen nieuw buitenmeubilair zien bij het clubhuis, betaald door de opbrengsten door de Rabobank Clubsupportactie, waar vele leden actief aan hebben bijgedragen. Juist om te zorgen dat we meer plek hebben om ook buiten te kunnen zitten en zodat meubels niet steeds van binnen naar buiten hoeven te worden gesjouwd.

 

Vrijwilligers: koesteren en broodnodig

We sluiten het seizoen 2024/2025 af met een Vrijwilligersavond op vrijdag 21 juni. Daar zetten we al die mensen die hun bijdrage leveren aan VOAB nog één keer in het zonnetje. We geven hen de schouderklop die ze verdienen. Ook zal daar de Vrijwilliger van het Jaar nog worden gehuldigd! Wij zijn als bestuur zuinig en trots op onze vrijwilligers, maar we maken ons ook zorgen. Zorgen over de manier waarop soms wordt omgegaan met elkaar. Vrijwilligers en barpersoneel zijn mensen die zich inzetten voor de club. Zij verdienen een normale aanspraak. Zij verdienen het niet om uitgescholden te worden. Help hen dus vooral een handje door zelf je spullen op te ruimen en in de prullenbakken te gooien die daarvoor bedoeld zijn. Dank alvast!

Daarnaast blijven vrijwilligers voor een club als VOAB hard nodig. Mensen voor commissies, werkgroepen en/of eenmalige activiteiten. Samen maken we een club als VOAB; je kunt op vele manieren een steentje bijdragen.

 

Vooruitblik
Alvast een vooruitblikje naar het komende seizoen. We beginnen de competitie met 94 (!) VOAB-teams! Zoals ik al schreef, komt er extra buitenmeubilair. We starten met twee voetbalinhoudelijke pilots voor een gelijk voetbalaanbod in de JO8-lichting en de JO12-selectie die al op een groot veld gaat voetballen in de JO13. Vanaf het nieuwe seizoen hebben we O23-teams om de stap van junioren naar senioren makkelijker te maken. We starten het seizoen weer met de Wilkin Sports voetbaldagen in augustus, en startbijeenkomsten voor leiders en trainers, en voor scheidsrechters. We werken aan een vernieuwing van het beleidsplan, waarvoor het bestuur ook andere methoden wil gebruiken om daar meer mensen bij te betrekken. Ook komend seizoen willen we iedereen weer met plezier en veilig laten voetballen. We willen weer activiteiten van de voetbalquiz tot het tentenkamp, van ouder-kind-voetbal tot het seniorentoernooi, van een FIFA-toernooi tot ‘Voor Ons Altijd Belangrijk’. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er wel handjes nodig, want activiteiten organiseren zich niet vanzelf. Daar zijn mensen voor nodig!

Maar nu wens ik u allen een fijne en goede zomerstop. Laad de accu op en sta vanaf augustus weer met frisse energie op de velden bij VOAB!

 

Namens het bestuur,

 

Arnoud Strijbis, voorzitter