08-10
De Grote Club Actie boekjes moeten uiterlijk zaterdag 2 november ingeleverd worden om ze te kunnen verwerken. Eerder inleveren kan op 26 oktober (12:00-18:00u) in de bestuurskamer. Lege boekje hoeven niet ingeleverd te worden.
Terug naar overzicht
Ico Ronner nieuwe VKC coach van VOAB
26-08-2024
Training
Ico Ronner nieuwe VKC coach van VOAB

ICO Runner nieuwe VKC coach van VOAB

Ico Ronner was de afgelopen seizoenen jeugdselectie-trainer bij VOAB. Komend seizoen zal hij een nieuwe rol vervullen bij VOAB. We spraken met Ico over zijn nieuwe functie.

𝑺𝒕𝒆𝒍 𝒋𝒆𝒛𝒆𝒍𝒇 𝒆𝒆𝒏𝒔 𝒗𝒐𝒐𝒓, π’˜π’‚π’‚π’“ π’˜π’π’π’ 𝒋𝒆? 𝑴𝒆𝒕 π’˜π’Šπ’†?

Ik ben Ico Ronner, geboren Fries, 58 jaar en ik woon in Goirle samen met Angelique, Timo en Yannick. Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de universiteit van Tilburg in Brabant blijven hangen wat tot dusver prima bevalt. Na mijn actieve voetbalcarrière (v.v. Dokkum, J.P.S.) mijn trainingspapieren gehaald (UEFA-B) en bij verschillende verenigingen werkzaam geweest, waarbij de KNVB (regiocoach regio Tilburg) en VOAB (trainer diverse selectieteams en technisch jeugd coârdinator) het meest in het oog springen. Komend seizoen ga ik op dinsdag de training verzorgen van de JO19-1 en ben ik aangesteld als Voetbalkadercoach binnen VOAB.

𝑾𝒂𝒕 𝒅𝒐𝒆 𝒋𝒆 𝒏𝒂𝒂𝒔𝒕 𝑽𝑢𝑨𝑩 π’π’π’ˆ π’Žπ’†π’†π’“ π’Šπ’ 𝒉𝒆𝒕 π’…π’‚π’ˆπ’†π’π’Šπ’‹π’Œπ’” 𝒍𝒆𝒗𝒆𝒏?

In het dagelijks leven ben ik hogeschooldocent bij de opleiding Accountancy van de Academie voor Management en Finance van Avans Hogeschool Breda. Ik verzorg daar lessen Boekhouden, Bedrijfseconomie en Externe verslaggeving en organiseer samen met een collega de inzet van het Accountancy team, waarvan ik ook teamcoach ben. Verder geef ik de cursus Didactiek aan beginnende docenten en verzorg ik workshops Lumina in het kader van persoonlijk leiderschap.

Daarnaast ben ik sinds afgelopen seizoen weer in dienst getreden bij de KNVB en verzorg daar de VC-1 opleidingen (pupillen en junioren).

𝑾𝒂𝒕 π’Šπ’” 𝒆𝒆𝒏 π‘½π’π’†π’•π’ƒπ’‚π’π’Œπ’‚π’…π’†π’“π’„π’π’‚π’„π’‰ (𝑽𝑲π‘ͺ)?

Vanuit de TC van VOAB is de wens uitgesproken om de voetbalpraktijk beter te laten aansluiten bij het geformuleerde beleid en hiervoor een Voetbalkadercoach (VKC) aan te stellen (voortkomend uit het β€˜train de trainer principe’). De VKC is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het voetbalkader binnen VOAB. De VKC geeft leiding aan de uitvoering van het jeugdvoetbalbeleidsplan en heeft daarbij oog voor de belangen van jeugdspelers, het voetbalkader en VOAB.

𝑯𝒐𝒆 π’›π’Šπ’†π’• π’‹π’π’–π’˜ 𝒓𝒐𝒍 𝒂𝒍𝒔 𝑽𝑲π‘ͺ π’†π’“π’–π’Šπ’• π’ƒπ’Šπ’π’π’†π’ 𝑽𝑢𝑨𝑩?

Als kerntaak heb ik als VKC: Het ontwikkelen van jeugdselectietrainers (010 t/m 019) op het gebied van training geven en het coachen van wedstrijden. Hiervoor observeer ik dit kader tijdens de verschillende wedstrijden en trainingen. Voor de bevordering van de ontwikkeling van het voetbalkader organiseer en faciliteer ik scholingen met interne- en externe partijen. Om dit alles te bewerkstelligen, zal een seizoensplanning moeten worden opgesteld waarin de afspraken voor begeleiden en scholen zijn vastgelegd. Verantwoording over mijn handelen leg ik af aan de TC van VOAB waar ik tevens lid van ben en als zodanig deel neem aan vergaderingen.

𝑯𝒆𝒃 𝒋𝒆 π’•π’Šπ’‘π’” 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆 π’•π’“π’‚π’Šπ’π’†π’“π’”?

Geef jezelf als trainer de tijd om te observeren en waar te nemen. Vanuit hier kun je dan gaan handelen: Wat heeft de groep nodig? Waarin kan een individuele speler zich verbeteren? Wat doet de individuele speler goed?

Denk goed na over je oefenstof, bepaal een doelstelling en werk daar een bepaalde tijd aan, los van allerlei andere zaken die wellicht fout gaan in een wedstrijd. Je hoeft niet iedere training iets anders te doen. Zorg verder voor een veilige leeromgeving en doe dit alles met veel PLEZIER!

Tot slot blijf bij je visie en wees authentiek!

𝑯𝒆𝒃 𝒋𝒆 𝒆𝒆𝒏 𝒅𝒐𝒆𝒍 𝒗𝒐𝒐𝒓 π’—π’π’π’ˆπ’†π’π’… π’”π’†π’Šπ’›π’π’†π’?

Het SAMEN uitdragen van de geformuleerde visie van VOAB in de praktijk zodat er gedurende de jeugdopleiding van VOAB een gedragen rode draad ontstaat waarbinnen ieder individu zich op zijn/haar manier kan ontwikkelen.

π‘Ύπ’Šπ’ 𝒋𝒆 π’π’π’ˆ π’Šπ’†π’•π’” 𝒅𝒆𝒍𝒆𝒏 π’Žπ’†π’• 𝒐𝒏𝒛𝒆 π’—π’π’π’ˆπ’†π’“π’”?

VOAB is de plek waar ik met veel plezier en passie mijn hobby uitoefen. Respect voor de vele vrijwilligers die er voor zorg dragen dat de vereniging draaiende blijft. In mijn ogen is de uitdaging om samen (jeugd/senioren en prestatief en breedtesport) er voor te zorgen dat ieder individu zich op zijn/haar manier kan ontwikkelen binnen deze club.

We gaan er weer een fantastisch voetbalfeest van maken in het seizoen 2024/2025! We zien elkaar weer bij VOAB!

Β 

Β 

Β 

Β