08-10
De Grote Club Actie boekjes moeten uiterlijk zaterdag 2 november ingeleverd worden om ze te kunnen verwerken. Eerder inleveren kan op 26 oktober (12:00-18:00u) in de bestuurskamer. Lege boekje hoeven niet ingeleverd te worden.
Terug naar overzicht
Van de voorzitter
26-08-2024
Vereniging
Van de voorzitter

Van de voorzitter

 

                De bal rolt weer. De Wilkin Sports Voetbaldagen zijn alweer voorbij; het waren prachtige dagen met veel jonge actieve spelers en nieuwe en oude trainers. De eerste trainingen voor alle teams zijn geweest en ook de eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld. Het seizoen start ook weer met bijeenkomsten voor scheidsrechters, trainers en leiders.

 

In gesprek

Ook het bestuur heeft weer voor het eerst dit seizoen vergaderd. We hebben gekeken naar de acties waar we iets mee moeten. En dat zijn nogal wat dingen. We hebben ook gekeken naar de lijst van personen en groepen waar we de komende tijd gesprekken mee aangaan. Mensen binnen de club, denk aan commissies, coördinatoren, trainers en leiders, maar ook mensen die activiteiten organiseren en hun steentje op een andere manier bijdragen. Natuurlijk denken we ook aan de gesprekken met de gemeente, want laten we daar eerlijk en duidelijk over zijn. Nu de gemeenteraad heeft besloten om het sportpark niet te verhuizen, zijn de gesprekken over investeringen in het bestaande sportpark belangrijk. Stoor een broedende kip niet; we zullen daar zeker op terugkomen.

 

Meer teams dan ooit

We starten dit seizoen met meer teams dan we ooit een seizoen hebben gestart. Dat vraagt allemaal wat inschikken. Kom lopend of op de fiets, parkeer die ook in de rekken. Gebruik de parkeerplaatsen als je met de auto komt en niet de groenstroken langs de Spoorbaan. Het goede is ook dat bijna elk team al een leider of trainer heeft, maar er zijn nog wel enkele vacatures. Wilt u iets doen, laat het dan weten. De oproepen verschijnen via onze sociale mediakanalen en de website. Ook gebruiken we de mail voor belangrijke informatie aan onze leden en voor de jongsten hun ouders.


Vraag

In deze samenleving heeft iedereen snel een oordeel. Meningen worden gegeven, maar het gesprek wordt te weinig gevoerd. Laat staan dat vragen worden gesteld. Nu is er niemand heilig, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat iedereen op zijn of haar manier het beste beentje voorzet. We merken wel vaak dat er ruis is over dingen die worden gezegd of gebeuren. Er worden vaak aannames gedaan zonder dat er wordt gecheckt hoe het echt zit. En daarom doe ik een dringende oproep aan iedereen: stel een vraag als je niet helemaal weet hoe het zit. Stel een vraag als je iets wilt weten. Aan de leider, trainer, coördinator of het bestuur.

En dan vraag ik u ook gelijk het volgende. Als u wilt dat naast het voetbal ook andere activiteiten plaatsvinden, wilt u dan ook iets organiseren? Want juist dan kan VOAB ook de bredere rol invullen, die we graag willen pakken. De voetbalclub die middenin de samenleving staat.


Maak er een mooi goed en sportief seizoen van met elkaar!

Arnoud Strijbis

Voorzitter VOAB