08-10
De Grote Club Actie boekjes moeten uiterlijk zaterdag 2 november ingeleverd worden om ze te kunnen verwerken. Eerder inleveren kan op 26 oktober (12:00-18:00u) in de bestuurskamer. Lege boekje hoeven niet ingeleverd te worden.
Terug naar overzicht
VOAB: meer dan alleen een voetbalvereniging!
31-08-2024
Vereniging
VOAB: meer dan alleen een voetbalvereniging!

SV VOAB start het seizoen 2024/2025 met het recordaantal van 94 teams in competitie. Van de jongste jeugd tot wandelvoetbal, jongens en meisjes, van viertallen tot elftallen. Iedere dag van de week wordt er op de velden van VOAB wel gevoetbald. Daarnaast is VOAB een club die middenin de samenleving staat door meer te willen zijn dan een voetbalvereniging. VOAB sluit daar bij de drie hoofddoelen van het sociaal domein in de gemeente Goirle aan, te weten:

·         Participatie

·         Zelfredzaamheid

·         Versterken van de kracht van de samenleving

Juist bij al deze drie aspecten speelt een voetbalvereniging als VOAB een heel belangrijke rol.

Uiteraard begint opvoeding in eerste instantie bij ouders. Maar daarna gaan ook vriendjes/vriendinnetjes, de school, een vereniging en uiteindelijk “de maatschappij” medebepalen hoe iemand zich uiteindelijk ontwikkelt als persoon.

 

Wat is dan de rol van VOAB?

Jongeren pikken van al de drie benoemde hoofddoelen iets op bij een voetbalvereniging als VOAB. Je leert er om te gaan met winst en verlies, je leert er om te gaan met een autoriteit (zoals de spelbegeleider, scheidsrechter, trainer en/of coach), je leert samen te werken, je leert om op te komen voor het eigen- en het teambelang en je komt met name bij voetbal in contact met leeftijdgenoten uit alle lagen van de samenleving. Door het samenspel van al deze aspecten gaan kinderen elkaar ook nog corrigeren, daar waar nodig.

Bij VOAB draait het dus niet alleen om voetbal. Jongeren leren mee te doen in en aan een sociaal gebeuren. Ze leren voor zichzelf op te komen, wat goed is voor zelfredzaamheid in een later stadium van hun leven. En door met elkaar doelen na te streven, versterken ze ook nog eens de kracht van hun samenwerking. Daarom zorgt VOAB niet alleen voor de voetbaltrainingen- en competitie, maar ook voetbalgerelateerde en niet-direct voetbalgerelateerde activiteiten.

VOAB zorgt er mede voor dat jongeren zich kunnen ontwikkelen, ontplooien en versterken!

En dat is uiteindelijk goed voor de totale samenleving van Goirle en daarbuiten.

VOAB anno 2024

VOAB is een grote vereniging met inmiddels zo’n 1500 leden. Om alles in goede banen te leiden zijn binnen de club vele vrijwilligers actief als trainer, bestuurs- en/of commissielid.


Ons voetbalcomplex is een onderdeel van Sportpark van den Wildenberg. Ons complex bestaat uit 5 wedstrijdvelden (1 nieuw kunstgrasveld en 4 grasvelden). Daarnaast hebben we ook 2 velden, die alleen voor trainingen worden gebruikt. Vanwege de forse groei in de afgelopen jaren is het soms passen en meten om elke week alles in goede banen te kunnen leiden. Daarom zijn wij zo blij met alle vrijwilligers die dit wekelijks mogelijk maken.

Wij starten het seizoen 2024-2025 dus met een recordaantal van 94 teams ingeschreven bij de KNVB! Daarvan zijn er 14 seniorenteams, 4 Onder 23 teams en 76 jeugdteams in de categorie van JO 7 tot en met JO 19. Naast het traditionele wedstrijdvoetbal op zaterdag en zondag wordt er ook gevoetbald op dinsdagochtend (walking football) en op vrijdagavond in diverse 7 tegen 7 competities (Vrouwen 30+, Mannen 18+, 35+ en 45+) We zien jaarlijks de vraag en het aanbod naar alternatieve vormen groeien en daar spelen we graag op in.

Naast het trainen en voetballen onder de KNVB-vlag organiseren wij jaarlijks diverse activiteiten, waaronder begrepen:

·         Opleiden van jeugdspelers tot scheidsrechters

·         Opleiden van trainers

·         Begeleiden van scheidsrechters en trainers

·         Een eigen voetbalschool op vrijdagmiddag/avond

·         Organiseren van de VOAB Wilkin Sports Voetbaldagen

·         Een tentenkamp voor de jeugdteams van de onderbouw

·         Afsluiting seizoen met ouder & kind voetbal met een gezamenlijke BBQ

·         Een jaarlijkse voetbalquiz voor alle leden

·         Een seniorentoernooi

·         Een middag voor onze oudere leden onder het motto ‘Voor Ons Altijd Belangrijk’

·         Activiteiten voor jong en oud door het hele jaar heen

 

Daarnaast bieden we ondermeer onderdak aan:

·         Loopgroep Goirle

·         ROC Sport en Bewegen

·         Sportdag van OBS Den Bongerd

·         Instructielessen scootmobiel

·         De jaarlijkse veldtocht van wielerclub de Hellen

·         De Regionale voetbaldagen


Kortom, VOAB is een bruisende voetbalvereniging die midden in de maatschappij staat en wil blijven staan.