De Grote Club Actie boekjes moeten uiterlijk zaterdag 2 november ingeleverd worden om ze te kunnen verwerken. Eerder inleveren kan op 26 oktober (12:00-18:00u) in de bestuurskamer. Lege boekje hoeven niet ingeleverd te worden.
Flinke winst VOAB 1 in nieuwe shirts (4 - 0 )
09-09-2024
Selectie

VOAB 1 verslaat Oirschot Vooruit 1 met 4 – 0 in tweede bekerduel

Voorafgaande aan de wedstrijd zijn twee leden van de vereniging herdacht. Voorzitter Arnoud Strijbis memoreerde Kees van Nuenen en Paul van Hees.
“Afgelopen zomer moest VOAB afscheid nemen van twee echte VOAB-mannen.

Op 22 juli jl. overleed erelid Kees van Nuenen. Kees was een VOAB-man in hart en nieren. Als jonge vent speelde hij in VOAB 1 op de positie van linksachter. Ook was hij aanvoerder van VOAB 1. Na zijn actieve voetbalcarrière heeft Kees nog veel bijgedragen aan het wel en wee van de vereniging. Zo was hij jeugdleider, zat in het hoofdbestuur, het jeugdbestuur, bij de Klussenklup en in de jubileumcommissie bij het 60-jarig bestaan van SV VOAB. Zijn grootste plezier haalde Kees uit de 11-talcommissie, de seniorencommissie. Voor alle bijdragen werd Kees in 2004, tijdens het 75-jarig bestaan van de club, benoemd tot erelid. Kees was daar erg trots op.
Na 72 jaar lid te zijn geweest van VOAB, overleed Kees op 82-jarige leeftijd.

Op 5 augustus jl. is Paul van Hees toch nog vrij onverwacht overleden. Eind december 2022 werd Paul getroffen door een zwaar herseninfarct en sindsdien zat hij gekluisterd aan een rolstoel. Voor Paul was VOAB eigenlijk z’n tweede huis. Het voelde voor hem als familie. Paul was een harde werker. Altijd stond hij klaar voor de club. Ballen oppompen, hoekvlaggen neerzetten, drankjes verzorgen, kleedlokalen verzorgen en nog veel meer. Meer dan terecht is de wisselbokaal van de VOAB Voetbalquiz naar Paul vernoemd. Afgelopen jaar was Paul 60 jaar lid van VOAB.
Paul werd 72 jaar oud.

Ter nagedachtenis aan Kees en Paul wil ik u vragen om 1 minuut stil te zijn.”

(foto VOAB 1 met nieuwe shirts – fotograaf Kees van Boxtel)

Spectaculaire eerste helft van bekerduel

De wedstrijd was nog geen minuut oud, toen OV – na een snelle aanval – een dikke scoringskans had. Maar in een scrimmage voor zijn doel, wist keeper Tomas Roovers een doelpunt te voorkomen.
De wedstrijd werd gedomineerd door snelle aanvallen over en weer, waarin VOAB zich effectiever toonde. In de 4e minuut ging Stijn van Laarhoven aanvallend de 16 binnen, waarbij hij door een OV-man werd getorpedeerd. Scheidsrechter Jelle van den Corput floot voor een strafschop. Floris van Berkel voltrok het vonnis feilloos (1 – 0). OV kreeg ook kansen maar kon Tomas niet passeren.
Na een kwartier spelen voltrok zich een mooie aanval over links. Mees Houben zette scherp voor en Jens Molenschot schoot het tweede doelpunt binnen (2 – 0).
In de 39e minuut was Vince in ’t Ven spekkoper toen hij een sterke aanvallende actie van de VOAB-voorwaartsen simpel afsloot met de derde goal (3 – 0).
Na de thee kwam de bezoekende ploeg met meer aanvallende bedoelingen het veld op. Maar ondanks in totaal 9 corners, lukte het niet om te scoren. Keeper Tomas hield bij enkele aanvallen het doel schoon met spectaculaire reddingen.
Na 51 minuten spelen produceerde Stijn vanaf links een fraaie voorzet, die door Vince knap werd afgerond met zijn tweede doelpunt (4 – 0).
Dat werd ook de eindstand want OV forceerde weliswaar veel corners (in totaal 9) maar was niet effectief in de afronding, terwijl de thuisploeg verdedigend te sterk bleek.
Zaterdag 14 september speelt VOAB 1 niet om 17.00 uur de 3e bekerwedstrijd uit tegen Nivo Sparta maar al om 14.30 uur in Zaltbommel.
In de bekerpoule van VOAB 1 gaan de eerste twee ploegen door naar de volgende ronde. Voor VOAB ziet het er op dit moment dus gunstig uit