De Grote Club Actie boekjes moeten uiterlijk zaterdag 2 november ingeleverd worden om ze te kunnen verwerken. Eerder inleveren kan op 26 oktober (12:00-18:00u) in de bestuurskamer. Lege boekje hoeven niet ingeleverd te worden.
VOAB 1 verliest van Nivo-Sparta en is uitgebekerd
15-09-2024
Selectie

VOAB 1 ligt uit de beker door één doelpunt verschil met Theole 1

Het was een pijnlijke nederlaag in Zaltbommel. Nivo-Sparta walste met 5 – 1 over de bezoekende formatie uit Goirle heen. Het hadden meer doelpunten kunnen zijn maar keeper Mats Vermeer verrichtte een flink aantal knappe reddingen. De overwinning van de thuisploeg was geenszins geflatteerd. VOAB was deze zaterdag een maatje te klein tegen een ploeg uit de 2e klasse zaterdag, die vanaf het begin vol op de aanval ging.
Door deze uitslag is VOAB uitgebekerd omdat Theole 1 met 4 – 1 van Oirschot Vooruit 1 won en op de tweede plaats uitkwam. Daarmee is die ploeg naar de volgende bekerronde . Het verschil in de strijd om die tweede plek waren slechts twee doelpunten.
VOAB was geen schim van de sprankelende ploeg, die vorige week Oirschot Vooruit met 4 – 0 afdroogde. De eerste 20 minuten was het nog een wedstrijd met over en weer kansen, hoofdzakelijk uitmondend in hoekschoppen, waarbij de thuisploeg gevaarlijker was dan VOAB. Bij een daaruit voortvloeiende scrimmage voor doel scoorde Nivo-Sparta de 2 – 0. Dat was een dik half uur nadat de thuisploeg na een snelle aanval op een 1 – 0 voorsprong kwam.
Na de thee kwam VOAB wat sterker uit de startblokken. Bij de 3e hoekschop voor de bezoekers, lukte het bijna om te scoren. Twee minuten later was het wel raak. Een fout in de achterhoede van Nivo na 50 minuten spelen, werd door Jens Molenschot afgestraft met een snelle uitbraak en een perfecte voorzet die door Vince in ’t Ven werd ingeschoten (2 – 1).
Lang kon VOAB niet profiteren. Agonis Hoti schoot met een strak schot vanaf de 16 de 3 – 1 binnen. De thuisploeg beheerste de rest van de wedstrijd en maakte de fatale doelpunten 4 – 1 en 5 -1.
Zondag a.s. moet VOAB uit een ander vaatje tappen in het eerste competitieduel tegen Bladella.