De Grote Club Actie boekjes moeten uiterlijk zaterdag 2 november ingeleverd worden om ze te kunnen verwerken. Eerder inleveren kan op 26 oktober (12:00-18:00u) in de bestuurskamer. Lege boekje hoeven niet ingeleverd te worden.
29-09-2024
Selectie

Sportief duel eindigt in 0 - 4

Derby GSBW 1 - VOAB 1 overtuigend gewonnen door VOAB

Door promotie van GSBW en degradatie van VOAB komen beide Goirlese teams uit in de 2e Klasse C van de KNVB. Afgelopen zondag  troffen deze hoofdmachten elkaar op het complex van GSBW aan de Wim Rötherlaan. Sinds 2011/2012 was er in Goirle dus weer een heuse derby in competitieverband. Alle ingrediënten voor een sportief spektakel waren aanwezig: enkele honderden bezoekers omringden de groene mat, tientallen spelers stonden op scherp voor de match en het weer was perfect voor een sportieve ontmoeting. GSBW begon sterk aan de wedstrijd en forceerde al in de eerste minuut een hoekschop, die de bezoekende ploeg schrik aanjaagde. In een scrimmage voor het doel van Mats Vermeer, bleef de jonge keeper overeind en hield hij de thuisploeg met een knappe redding van een doelpunt af. GSBW hield VOAB het eerste half uur onder zware druk maar de jonge verdediging hield het met veel kunst- en vliegwerk achter droog. Na 20 minuten probeerde de blauwwitte formatie uit een vrije trap op de rand van de 16 het doel te vinden; ook deze poging werd door de verdedigende stellingen van de oranjemannen verijdeld.
Daarna kwam VOAB meer opzetten en dat leidde na bijna een half uur spelen tot een fraaie aanval, die door Jens Molenschot knap werd afgerond met een doelpunt (0 - 1). GSBW probeerde een gelijkmaker te forceren, kreeg enkele kansjes maar slaagde niet. In de 42ste minuut werd een doelpoging door Stijn van Laarhoven nog verijdeld maar op slag van rust, na een vloeiende aanval over meer schijven, maakte Jens zijn tweede doelpunt (0 - 2).
Na de thee bleef VOAB de sterkere ploeg. In de 59ste minuut scoorde aanvoerder Casper van Beers in een scrimmage voor het doel van de thuisploeg (0 - 3). Door de vele wisselingen over en weer ontstonden er wat rommelige situaties, maar VOAB bleef de baas. Dat werd in de 76ste minuut in een doelpunt uitgedrukt door Floris van Berkel (0 - 4). Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Coach Bjorn Boer won zijn eerste Golse derby. In het Brabants Dagblad zei hij: ,,Het is een mooie wedstrijd om te winnen, vanwege ons jonge team dachten we nog even dat wij eerder last zouden hebben van de druk - maar zo voetbalden we helemaal niet.”