08-10
De Grote Club Actie boekjes moeten uiterlijk zaterdag 2 november ingeleverd worden om ze te kunnen verwerken. Eerder inleveren kan op 26 oktober (12:00-18:00u) in de bestuurskamer. Lege boekje hoeven niet ingeleverd te worden.
Terug naar overzicht
Voorzitter Arnoud Strijbis stopt er mee
18-10-2024
Vereniging
Voorzitter Arnoud Strijbis stopt er mee

Beste leden,

Op donderdag 3 oktober jl. heb ik mijn medebestuursleden van SV VOAB tijdens de bestuursvergadering laten weten dat ik uiterlijk op 31 december 2024 stop als voorzitter. Dat is een besluit, waar ik lang over heb nagedacht.

Toen ik drie jaar geleden begon als voorzitter had ik de ambitie om met VOAB stappen te zetten voor de ontwikkeling van de club. Daarbij gebruik ik steeds het motto ‘verbinden, verbinden en verbinden’. Belangrijk was te zorgen voor ontwikkeling van de club en van het sportpark, samen met de gemeente. Er zijn flinke stappen gezet, maar we zijn er nog niet. Daarvoor zijn aandacht, tijd en focus nodig. Mede door veranderingen in het werk kan ik die de komende periode onvoldoende geven aan VOAB, de mooie club van inmiddels meer dan 1500 leden.

In de sport draait het om plezier, veiligheid en focus. Sporters, trainers, begeleiders en toeschouwers moeten met plezier de sport beoefenen en beleven in een veilige omgeving. Daarnaast draait het in de sport natuurlijk om focus om de gestelde doelen te bereiken. Vooral door veranderingen in de werksfeer is de balans tussen werk, privé en VOAB onvoldoende. Dat heeft invloed op de manier waarop ik krachtig en energiek een bijdrage kan en wil leveren aan de samenleving. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat focus noodzakelijk is in de dingen die ik doe. Zeker nu de sportwereld, waarin ik mijn boterham verdien, onder druk staat door afnemende financiering, als gevolg van verhoging van belastingen en minder geld vanuit de overheid, vraagt dat nog meer mijn aandacht. Bovendien kan ik VOAB dan niet de tijd geven die nodig is.

Ik blijf VOAB een warm hart toedragen, maar vanaf uiterlijk 1 januari 2025 zal ik dat niet meer doen als voorzitter. Ik ben uiteraard nog als scheidsrechter en supporter op de velden te vinden.

Sportieve groet,


Arnoud Strijbis