Vanmiddag start de opbouw van een tijdelijke ‘huisartsenstraat’ op het parkeerterrein bij voetbalvereniging VOAB. Hiervoor worden een overkapping en portocabins geplaatst. De naam is Ingang C. Huisartsenstraat Ingang C gaat vrijdag 27 maart open. Vanaf dat moment worden patiënten van de huisartsen in Goirle met coronaklachten eerst hier naartoe gestuurd. Met één centrale locatie wordt het risico van het besmetten van meerdere huisartspraktijken in Goirle beperkt.

 

‘Huisartsenstraat’

Door de huisartsen uit Goirle is een werkwijze bedacht waarbij de patiënt als bijrijder door een speciale straat rijdt. Daar bekijken achtereenvolgens een assistent en daarna een huisarts de patiënt. Er is op deze manier minimaal lichamelijk contact tussen de patiënt en arts. Ook wordt een aantal (spreek)kamers ingericht. De ‘huisartsenstraat’ is alleen te bezoeken op afspraak. Het maken van een afspraak verloopt via de normale weg bij de huisarts.

 

Overkapping en portocabins

De ‘straat’ bestaat uit een overkapping en portocabins. Het voordeel hiervan is dat de vermoedelijk besmette patiënten zoveel mogelijk buiten zijn. Dit zorgt voor maximale ventilatie en het risico op besmetting van medepatiënten en artsen is zo klein mogelijk. Binnen kan het virus blijven hangen, buiten niet.

 

Noodzakelijk

Op korte termijn verwachten de artsen een piek in het aantal corona-besmettingen. Door een centrale plek te maken, hopen we besmettingen te voorkomen bij zowel patiënten als de artsen. De overkapping en portocabins blijven sowieso een maand staan. Misschien langer als dat nodig is. Dit hangt af van het verloop van de pandemie.

 

VOAB

Voor het parkeerterrein bij VOAB is gekozen omdat dit groot genoeg is, makkelijk te bereiken en niet in een woonwijk. De dichtstbijzijnde woningen staan op voldoende afstand, waardoor de gezondheidsrisico’s minimaal zijn. Daarnaast heeft het parkeerterrein al een aansluiting voor water en elektriciteit. Ingang C staat met borden aangegeven. Omwonenden krijgen vanmiddag een bewonersbrief.

 

Het bestuur